vr 12 jun - 2020 vrijdag 12 juni 2020

30 jaar The Gathering

30 jaar The Gathering

Na een succesvolle jubileumtour in 2019, met optredens in Nederland, Frankrijk, België, Polen en Spanje, vervolgt de band de tour dit najaar in Noord- en Zuid-Amerika en Rusland. Ze spelen onder andere op het ProgPower USA festival in Atlanta, gevolgd door optredens in Mexico, Chili, Colombia, Bolivia en Brazilië.

Maar, voordat het vijftal de oceaan oversteekt, treden ze nog twee keer op in Nederland met de ‘AutoReverse: 30th Anniversary’ setlist!
Een extra kans om deze speciale avond, met een dwarsdoorsnede van ouder en nieuwer materiaal, inclusief klassiekers (al dan niet in een nieuw jasje), te beleven. 

Trip-rock, post-rock, alternative rock, melodic rock, progressive rock, metal, shoegaze; 
The Gathering heeft zichzelf altijd weten te vernieuwen. 
Ook dit concert wordt weer een bijzondere reis!
Naast de jubileumconcerten werkt de band momenteel aan een nieuw album.


The Gathering zijn:
Silje Wergeland – zang
René Rutten – gitaar
Hans Rutten – drums
Frank Boeijen – keyboards
Hugo Prinsen-Geerligs – bas

Biografie
The Gathering wordt in 1989 opgericht in Oss door de broers Hans Rutten (drums) en René Rutten (gitaar) en Bart Smits (zang). Niet veel later komen Hugo Prinsen Geerligs (bas), Jelmer Wiersma (gitaar) en Frank Boeijen (toetsen) daarbij, en speelt de -toen nog metal- band regelmatig live in het clubcircuit. In 1992 krijgt de band bekendheid in de metalscene met het album ‘Always’, en de single ‘Stonegarden’. Sindsdien heeft de band verschillende line-ups gekend.
 Met de komst van zangeres Anneke van Giersbergen evolueerde de sound al snel naar een meer atmosferisch geheel.

Het album Mandylion (met o.a. ‘Strange machines’) uit 1995 betekent de doorbraak bij een breder en internationaal publiek. In 2006 wint The Gathering een Edison Music Award voor de DVD ‘A Sound Relief’.
In 2008 komt de Noorse zangeres Silje Wergeland bij de band, nadat zangeres Anneke van Giersbergen voor een solo-carrière kiest. De band brengt nog drie albums uit met Silje; ‘The West Pole’ (2009), ‘Disclosure’ (2012) en ‘Afterwords’ (2013). 
The Gathering heeft in totaal 19 albums uitgebracht, met wereldwijde releases.

De band tourde meerdere keren door Europa en Noord en Zuid Amerika met optredens in concertzalen en op festivals zoals Pinkpop, Dynamo Open Air, Rock Am Ring, Roskilde en Glastonbury. In 2019 bestaat The Gathering 30 jaar en dat wordt gevierd met verschillende optredens in Nederland en daarbuiten. In 2020 vindt de jubileumtour een vervolg in Noord en Zuid Amerika en in Rusland. Ook staan opnames voor een nieuw album gepland.

WEBSITE / SOCIAL MEDIA
https://gathering.nl
http://www.webshopgathering.com
http://youtube.gathering.nl
https://www.facebook.com/thegatheringofficial
https://www.instagram.com/thegatheringband

Naar de agenda