vr 11 okt - 2019 vrijdag 11 oktober 2019

3JS clubtour – UITVERKOCHT

Pop- & Cultuurpodium P3

In februari van dit jaar begonnen de 3JS aan hun eerste clubtour ooit. Wegens het grote succes van deze tour duiken de mannen dit najaar opnieuw de clubs in!

In 2007 maakte Nederland voor het eerst kennis met de 3JS toen zij hun debuutalbum ‘Watermensen’ uitbrachten. In de jaren die volgden bracht de band nóg negen studioalbums uit waarvan er vier de gouden status behaalden. Naast hun onafgebroken aanwezigheid op de radio, kennen we de Jees natuurlijk van tv-programma’s als De Zomer Voorbij, De Beste Zangers van Nederland en hun muzikale bijdrages aan programma’s als DWDD.

In 2008 zetten de 3JS hun eerste voorzichtige stappen op de planken van het theater. Met hun folky sound en hun poëtische teksten werden ze daar gelijk warm ontvangen. Ze vulden de band aan met 4 ervaren topmusici en werden zo een 7-koppige band die alle muziekstijlen beheersen. De kennis en ervaring die werd opgedaan door het jarenlang spelen kwam uiteindelijk samen in het repertoire van 3JS. Wat begon met een op akoestische instrumenten gebaseerde folksound is uitgegroeid tot een geheel eigen pop/rock sound met als belangrijke kenmerken de Nederlandse taal en de onmiskenbare stem van zanger Jan Dulles.

Heb je de voorjaarstour gemist of wil je nog een keer genieten van een van Nederlands beste Nederlandstalige bands? Zorg dan dat je er dit najaar bij bent! Doors 20.00 uur aanvang optreden 21.15

Jan de Witte verlaat de 3JS. De gitarist van de Volendamse band gaat zich richten op zijn solocarrière.

De gitarist, die in het echt Jan Schilder heet, verving in 2013 zijn vader Jaap de Witte bij de 3JS. Nu heeft hij zelf besloten de band te verlaten. “Het is geen makkelijke beslissing geweest en het heeft mij de nodige nachten wakker gehouden, maar ik stap uit de 3JS”, vertelt de gitarist in een video op de socialemediakanalen van de Volendamse band.

“Jan heeft drie maanden geleden tegen ons verteld dat hij zou vertrekken. Verder wist niemand het en wij wilden de tijd nemen om na te denken over de toekomst”, laat frontman Jan Dulles in een reactie aan NU.nl weten.

“We zouden sowieso doorgaan, dat stond buiten kijf, maar wij wilden niet met zijn tweeën verder. Daarnaast hadden wij de voorkeur voor iemand uit Volendam. Niet per se omdat anderen niet goed zouden zijn, maar wij zijn het zo gewend. Als wij moeten vergaderen, repeteren of naar optredens toe gaan, zijn wij binnen vijf minuten bij elkaar.”

Robin Kuller gaat Schilder vervangen

Robin Kuller is de vervanger van Schilder geworden. “Wij hebben Robin zelf benaderd. Hij treedt al jarenlang op in Volendam op de Dijk, net zoals wij zijn begonnen. We zochten een goede gitarist die daarnaast ook goed kon zingen”, aldus Dulles. “We betreuren het vertrek van Jan, maar zien de komst van Robin als iets positiefs. Dat geeft ook weer nieuwe inzichten en impulsen.”

Bron: nu.nl

Naar de agenda