zo 15 sep - 2019 zondag 15 september 2019

Cultuurparade Purmerend

Gratis entree
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Optredens, foodtrucks, voor ieder wat wils

Zet hem alvast in je agenda, 👉zondag 15 september open huis op 8 locaties in Purmerend. Voorproefjes voor het nieuwe seizoen, optredens van lokale verenigingen en culturele activiteiten in Theater de Purmaryn, Pop- & cultuurpodium P3, Theater de Verbeelding, Cultuurhuis Wherelant, NKT Theaterschool, Bibliotheek Waterland, Purmerends Museum, het Filmhuis en rond het Waagplein.

Benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren, volg de laatste updates via het Facebook event 😄

Cultuurparade  grote zaal en foyer

12.10-12.30      Band muziekschool van Ingen
12.50-13.00     Paaldansen
 Danla Dan’s Centrum
13.20-13.40 Salsa-workshop van Dances2love
13.50-14.10      SDC.Events – Dansschool
14.30-14.50     Rockkoor Let’s Rock

16.30-17.30      Afsluiting met Huisband P3
Op de Cultuurparade in P3 mag de Huisband van het Muziekcafé P3 niet ontbreken.  Zoals gebruikelijk tijdens de maandelijkse Muziekcafé avonden verzorgt de huisband een deel van het programma. Zangers, zangeressen, en muzikanten kunnen op deze avond  samen met de huisband op één van de podia in P3 een tweetal nummers ten gehore brengen. Maandelijks zijn er nieuwe deelnemers. Zo hebben zich voor deze Cultuurparade ook weer een groot aantal deelnemers aangemeld en krijgen we een zeer gemengd programma. Muziek uit alle decennia van de pophistorie passeren op deze middag de revue met nummers als : Havanna, Tennessee Whiskey, Saturday Night, No Mercy,Uptown Funk enz. Dit alles onder de begeleiding van de Huisband.

Kom naar deze afsluiter en dans met ons mee richting 27 september, de opening van ons nieuwe Muziekcafé seizoen.

Cultuurparade Kleine zaal
Hiphopstage

12.00-12.30        Dj Cripple X
Dj Cripple X is sinds zijn geboorte lichamelijk gehandicapt hierdoor is hij volledig afhankelijk van een rolstoel.
Ondanks zijn beperking laat hij zichniet weerhouden van de dingen die hij leuk vind en waar hij blijkbaar ook best nog wel goed in. Muziek is zijn passie, hij zet daar werkelijk waar alles voor op zij. En Ondanks zijn beperking wil hij laten zien dat je je dromen altijd moet najagen en dat je zeker niet moet laten beperken door je eigen beperking.

12.30-13.00        lokaal nnb

13.00-13.20        Dj Cripple X

13.20-13.40        Kompas
Kompas bestaat uit drie leden: Vano, Sebrac en Split. Wij maken onze muziek onder het logo BermudaUnited, dit staat voor ons kompas en de route die wij met Passie voor de HipHop bewandelen. Wij hopen dat jullie als Kompassenaren van onze muziek kunnen genieten zoals wij er van genieten om deze muziek te maken in onze eigen studio “het Dek”. (Wanneer je een Schip wilt bouwen, breng dan geen mensen bij elkaar om hout te verslepen, zagen, timmeren en het werk voor te bereiden. Maar leer mensen te verlangen naar de eindeloze zee.)  Kom luisteren naar verrassende teksten en Muziek !

13.40-14.00        Dj Cripple X

14.00-14.30        Robin Schreech
”het is je boy Schreech uit Purmerend binnen korte tijd heel snel bekend” .
Zo luidde de eerste lyrics van mijn eerste nummer en, ik ben hard op weg om die droom realiteit te gaan maken. ik wil later de bekendste rapper van Purmerend/Noord-Holland en Nederland worden.   iedereen weet hoe mijn muziek klinkt, maar hoe ik live, dat wordt een gehele nieuwe ervaring! dan zullen ze zien dat ik een ”Superstar in the making ben!

14.30-15.00        Dj Cripple X

15.00-15.40        Yung Gods (=Fosa YG, Loopey, Nodda)
Fosa YG, Loopey en Nodda zijn 3/5 van “Yunggods”, een imprint binnen SMIB WORLDWIDE.  YUNG GODS zetten zichzelf onlangs groots op de kaart met singles zoal ‘Pet Schuin/NMP’, ‘It’ en ‘Kinky’. In april kwam het ‘PROJECT YG’ uit, een 14-nummers tellende plaat waarop ook Gilly4Block, GRGY, CHUN SENSEI en Ray Fuego te horen zijn. Nu is het tijd voor een heuse tour, want de drie rappers van Yung Gods staan ook live garant voor een energieke beleving.

16.00-16.30        Tads Thots
Tads Thots, geboren en getogen in Amsterdam, is een lyricaal ijzersterke rapper die zowel rappend

Cultuurparade buitenpodium – Singersongwriterspodium

12.00-12.20      Fem
De 18-jarige Femke is opgegroeid met liefde voor muziek en theater. Vanaf haar zesde speelt ze al piano en vanaf haar twaalfde schrijft ze ook haar eigen muziek. Voor Femke is muziek altijd een noodzaak geweest. Het schrijven van liedjes is het belangrijkste middel voor het verwerken van haar gevoelens. Inspiratie voor haar liedjes haalt ze uit de liefde, haar eigen ervaringen en de mensen om haar heen. Haar liedjes vallen binnen het genre soulpop en funkpop.
12.30-13.00      The Outlaw
De band is oorspronkelijk opgericht als gelegenheidsband en voor een aantal bandleden werd al snel duidelijk dat ze countrymuziek wilden maken. The Outlaw maakt meerstemmige countrynummers, net even anders dan je altijd hoort. De liefde die zij hebben voor muziek hoor en zie je terug tijdens de optredens. De 4-koppige band ‘The Outlaw’ bestaat uit: Janneke (zang), Nynke (zang), Hester (gitaar en zang) en Jan Cornelis (gitaar).
13.00-13.10      Jasmijn en Tessa
leerlingen van Muziekschool van Ingen

13.20-13.50      Folkore Dansgroep Purmerend

14.00-14.30      B3 Henk
B3 HENK is bekend van de Halve Liters, nu als Singer- songwriter brengt hij een mix van nummers en stijlen. Zowel op de Ukelele of op de gitaar met Nederlandstalige teksten, doorspekt met humor en maatschappij kritische onderwerpen.
14.40-15.10      Johnny Westone Band
De Johnny Westone Band maakt indie-pop-rock met een scherp en authentiek 60’s/70’s randje. Van psychedelische rock tot 60’s lovesongs, alle liedjes zijn catchy en niet meer uit je hoofd te krijgen. Johnny Westone is voornamelijk geïnspireerd door bands als The Beatles en ELO. Zij maken dit jaar een grote opmars en hopen een platencontract te krijgen.
15.20-15.50      One Clueless friend
One Clueless Friend is een ongekunstelde liedjeskunstenaar die tijdens zijn optredens de tijd stil lijkt te kunnen zetten. Een ervaren, onconventionele songwriter met een repertoire nummers dat rijk is aan hooks en twists. Denk aan Fink, The Tallest Man on Earth en Damien Rice in een blender. Werkelijk niemand ontkomt aan de klasse van deze songwriter. Het debuut album From the Sea laat genadeloos zien waarom One Clueless Friend een van Nederlands meest getalenteerde songwriters is.
16.00-16.30      Bigband Muziekschool Waterland

Naast alle muzikale optredens staan er ook twee foodtrucks bij het buitenpodium. Dus kom gezellig een hapje eten bij Skranze en de Rolling Pizza Hut.
   

Naar de agenda