za 2 feb - 2019 zaterdag 2 februari 2019

De Kift + DJ Berry van Diepen

30-jarig De Kift speelt Top 30 samengesteld door fans
Pop- & Cultuurpodium P3

30-jarig De Kift speelt Top 30 samengesteld door fans

Feesten, feesten, feesten! In dit jubileumjaar doet De Kift er nog een schepje bovenop. En niet alleen, maar samen met trouwe publiek dat eerder dit jaar hun vijf favoriete liedjes van De Kift kozen. In het online stemformulier stonden alle honderdnegentig nummers die De Kift maakte: dertig jaar tomeloze energie, weemoed, intimiteit en euforie met liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. Uit deze keuze van het publiek is de De Kift Top 30 samengesteld. Deze wordt tijdens het jubileum jaar live gespeeld. De jubilaris heeft er zin in.

Wat is De Kift

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met een danige dosis gecontroleerde chaos brengt De Kift een megamooie mix van magnetiserende muziek en Nederlandstalige liedteksten samengesteld uit de wereldliteratuur. De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 elf studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater- , film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland.

Wie is De Kift

De Kift wordt vaak gezien als een grote familie: met Ferry Heijne als zingende en blazende frontman, neef Pim op gitaar en broer Marco als muzikale manus-van-alles (zang, percussie, autoharp, steeldrums, toetsen). Vader Jan speelde tot 2015 trompet en moeder An deed jarenlang de merchandise. Drummer Wim ter Weele is weliswaar geen familie, maar staat samen met Ferry als medeoprichter en artistiek leider van De Kift vanaf het prilste begin in de muzikale en organisatorische basis. Daarnaast is Wim verantwoordelijk voor de decors en de vormgeving van alle handgemaakte, bijzondere albumverpakkingen.

Wie zijn De Kift

Ferry Heijne (zang, trompet, gitaar, bastuba, bariton, trombone), Wim ter Weele (drums, zang), Mathijs Houwink (basgitaar), Pim Heijne (gitaar), Frank van den Bos (keyboard, accordeon, zang, autoharp), Lot Vandekeybus (bastuba, trombone, zang), Saskia Meijs (altviool), Eilidh Martin (cello), Roos Janssens (baritonsax), Marco Heijne (zang, steeldrum, drums), Patrick Votrian (bastuba, trombone, bariton), Han Hulscher (trompet)

N.B. – de bezetting wisselt per album, show en project.

Naar de agenda