za 2 dec - 2017 zaterdag 2 december 2017

The Dubbeez + Born a Tribe + Esta Selekta

klassieke rootsreggae en dubreggae anno nu / de grote belofte van 2017
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: klassieke rootsreggae en dubreggae

Voorprogramma: Born a Tribe & Esta Selekta

De jonge Amsterdams/Almeerse reggaeformatie The Dubbeez bewijst dat goede reggae tijdloos is. Dit septet weet klassieke rootsreggae en dubreggae een overtuigende reboot naar het jaar 2017 te geven. Met het strakke ritme-tandem Earl op drums en zijn zus Olivia op bas legt The Dubbeez een solide fundament onder hun eigen, sprankelende composities. Reggaesongs met een vintage feel, die het beste van de klassieke reggae vertalen naar het hier en nu, en daarbij triomfantelijk aantonen dat reggae een universele aantrekkingskracht kan hebben.

De vocals van Quincy en Joanne houden het dansend publiek bij de les, terwijl de strakke synthersizerlines van Bobby, en de stratosferische improvisaties van gitarist Mills op zijn Fender het geheel onder aangename spanning zetten. De groep koestert grote voorbeelden zoals Lee ‘Scratch’ Perry, King Tubby, Black Uhuru en Damian Marley.

The Dubbeez is ter verdieping van hun muziek al naar Jamaica geweest, waar deze youngsters grote indruk maakten op de lokale scene. Toen The Dubbeez vorig jaar in Amsterdam mocht openen voor Alpha Blondy kreeg het jonge zevental met gemak de grote zaal van Paradiso aan het dansen. Met hun aanstekelijke energie, gloedvolle vocalen en goed doordachte songs mag The Dubbeez nu al gelden als een grote belofte, die ook buiten de wereld van reggaeliefhebbers de muziekliefhebbers heeft weten te overtuigen. Getuige de vele optredens op zowel world music, reggae en popfestivals alsmede de uitverkiezing voor Noorderslag 2017 en een daarmee samenhangende TV optredens.

In het voorjaar van 2017 hebben de The Dubbeez hun debuutplaat opgenomen in Kingston, Jamaica. In de Tuff Gong (Bob Marley!) en Anchor studio’s werd onder leiding van Stephen Stewart en Sam Clayton een prachtplaat geproduceerd. Waarover later meer…

Born A Tribe is een Purmerendse reggaeband, bestaande uit muzikanten met allemaal een verschillende culturele achtergrond. Deze jonge band ziet de mogelijkheid om reggae een nieuw jasje te geven door het te combineren met hiphop, funk en rock-elementen. De muzikanten maken niet alleen muziek samen, maar zijn ook nog eens beste vrienden, waardoor de band ontstaan is uit een gedeelde passie voor reggae en vriendschap.

Naar de agenda