zo 23 feb - 2020 zondag 23 februari 2020

Ecstatic Dance – Cacao Ceremonie

Hoe ziet deze ervaring er eigenlijk uit? Krijg je ook die beelden van bevrijdende beweging, geweldige verbindingen, een top gevoel van een goed gevoel, geweldige vibes, warme kleuren, ontspannende gedachten, geweldige melodieën? Nou, dan hebben we goed nieuws voor je. We nodigen je uit voor een geweldige ervaring … Ecstatic Dance!

Wat is Ecstatic Dance? Het is een unieke danservaring waarbij we – onder muzikale begeleiding – op verkenning gaan, en onze grenzen opzoeken. Er zijn 3 eenvoudige basisrichtlijnen bij Ecstatic Dance: “No Shoes, No Booze, No Chit Chat”. Op deze manier maken we een verbinding met de aarde via onze voeten, communiceren we authentiek via ons lichaam en vieren we het leven in al zijn aspecten! Elke E.D. dansavond/middag begint en eindigt met een kleine ceremonie waarin we tijd en ruimte maken om onszelf te verbinden met onszelf, de anderen, de tempel waarin we dansen, de muziek, onze intenties en alle andere extatische danscirkels over de hele wereld. Bovendien ben je volledig vrij om je eigen stroom te volgen. Wij verwelkomen u precies zoals u nu bent. Speciaal bij deze editie zal er een speciale cacao ceremonie zijn.

Cacaoceremonie

Het woord ‘cacao’ komt van het Maya-woord ‘ka’kau’. Daar komt ook het woord ‘chocola’ vandaan, dat ‘samen chocolade drinken’ betekent. En dat is precies waar het tijdens een ceremonie om draait: samen het cacao-goedje drinken. Het ritueel helpt je in contact te brengen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht. Het werkt meditatief: het kalmeert je hoofd en brengt rondvliegende gedachtes tot stilstand. Het cacaogoedje zorgt voor een gevoel van euforie en boost je creativiteit.

Naar de agenda