za 13 okt - 2018 zaterdag 13 oktober 2018

Eric Steckel (USA)

Back in Europe!
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: songwriter bluesrock ’65 Fender Strat

De nu inmiddels 28-jarige zanger, songwriter en gitarist, Eric Steckel wordt ook wel de jongste veteraan van de bluesrock genoemd. Voor zijn leeftijd is Eric ongelofelijk ervaren en toegewijd. Hij krijgt ook veel waardering van zijn collega-gitaristen! Eric Steckel staat samen met zijn ’65 Fender Strat altijd klaar om het podium te bestormen. Daarnaast is hij al jaren een graag geziene gast op de festivals en in de clubs, en weet Eric het publiek iedere keer weer te imponeren met zijn geweldige gitaar virtuositeit!

Eric’s debuut album ‘A Few Degrees Warmer’, is live is opgenomen in 2002 toen hij 11 jaar oud was. Enkele dagen na het uitbrengen van het album was het al een van de best verkochte albums op Amazon en CDBaby.

Al meer dan 10 jaar toert Steckel internationaal en heeft reeds 9 albums uitgebracht. Eric werd in Europa meteen omarmt door zijn fans en speelde shows in Nederland, Duitsland, België en Italië. Hij opende voor Johnny Winter in Paradiso in Amsterdam, speelde op het BluesRock festival Tegelen en deelde híj de primtime bill met Greg Allman op het legendarische Pistoia Blues Festival.

Tijdschriften als MusikMaker, Guitar World, Guitar Player, Vintage Guitar, Blues Magazine, RockMagazine.de, MusicHead Magazine, hebben over hem gepubliceerd.

 De Britse blues artiest, John Mayall refereert naar Eric als: ‘’The hottest young guitarist we’ve come across’’

Blues gitaar icoon Hubert Sumlin zegt over Eric: ‘’Boy, you got it all!’’

Zijn vorige studioalbum ‘Dismantle The Sun’ kreeg lovende kritieken van over de hele wereld!

Nu, na jaren in het Europese festival en clubcircuit te hebben gespeeld is Eric terug met een nieuwe plaat, “Polyphonic Prayer”. Met dit album keert Eric Steckel terug naar een Bluezy Soulful Roots  sound maar wel met de heavy massieve tonen van zijn laatste album ‘Black Gold’

Eric Steckel’s energieke gitaarspel is doorspekt van authentieke blues-soul, door velen beschouwd als één van de volgende grote gitaristen in de rock- en blues scene! Een ‘must see’ voor fans van Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Joe Bonamassa. Eric brengt passie en energie op het podium en stelt nooit teleur!

Naar de agenda