vr 30 mrt - 2018 vrijdag 30 maart 2018

Ferocious Dog (uk) + Drunken Dolly

Pop- & Cultuurpodium P3

Ferocious Dog (UK)
Dit zeskoppige folk-punkrockmonster uit Nottingham heeft ’t op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar o.a. Glastonbury tot 2x toe werd getrakteerd op een unieke mix van folk, punk, ska en rock met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie. In Nederland werd Ferocious Dog met open armen ontvangen en heeft deze sympathieke en hardwerkende band indruk gemaakt tijdens club tours en op festivals.

“Without doubt Ferocious Dog are one of the best bands on the UK folk punk circuit as they brought Rock City to life with their stomping, energetic sound. Not only are they one of the most hardworking bands around, but as their fans will testify, they are also one of the most approachable”. Nottingham Post. Kevin Cooper

Support: Drunken Dolly
Muziek, fun en alcohol. Dit zijn de drie hoofd ingrediënten die Drunken Dolly maken. Met hun snelle, door folk beïnvloedde Punk-Rock Party muziek, veranderen ze elke locatie in een met bier beklede dansvloer.

Drunken Dolly startte in 2004 en is in 2014 hervormd. Geïnspireerd door bands als “Dropkick Murphy’s” en “Floggin Molly”, begonnen ze met het schrijven van liedjes en slaagden ze er door de jaren heen in om een eigenwijze mix van punk en folk te creëren door banjo en mandoline toe te voegen bij de uptempo gitaar- en drumriffs.

Op hun debuut-ep “Drunken Dolly en de Drunken Man’s Curse” kun je duidelijk het rauwe geluid horen van Rancid en NoFX, opgevrolijkt met een vleugje The Pogues en Dubliners. Daarboven op voegen ze een harmonische stem in Beach Boys stijl toe en dat is hoe je het Drunken Dolly geluid krijgt.

De band heeft al groot aantal optredens gespeeld en in 2015 zijn ze toegevoegd aan de line-up van de “Popronde Nederland” tour, waar ze van elke show een groot feest maakten. De band staat bekend om hun energieke feestvibe op het podium.

Ferocious Dog (UK) organiseert ook een ‘Food Drop’ voor de lokale voedselbank. Neem verpakt voedsel mee naar het concert. De Nederlandse voedselbanken hebben aangegeven dat ze vooral de volgende artikelen goed kunnen gebruiken; Groenten in blik, thee, pasta saus, pasta, zonnebloemolie, waspoeder en toilet artikelen, zoals tandpasta, tandenborstels, maandverband, scheermesjes etc.. Zolang het maar om houdbare producten gaat.

Naar de agenda