vr 10 mei - 2019 vrijdag 10 mei 2019

Glennis Grace & Live Band + support & Afterparty

Pop- & Cultuurpodium P3

21.00 -21.45 uur: voorprogramma
22.00 – 23.00 uur: Glennis Grace
+ Afterparty met DJ Dirk Schot
*Tijdschema onder voorbehoud

Glennis Grace behoort al jarenlang tot één van de beste zangeressen die ons land rijk is. Haar carrière begint al op jonge leeftijd wanneer zij als 11-jarig meisje het podium deelt met Julio Iglesias. Vanaf dat moment mag het duidelijk zijn: Glennis Grace is here to stay!

Grote bekendheid krijgt Glennis in 1994 wanneer zij als 16-jarig meisje deelneemt aan de Soundmixshow met haar vertolking van Whitney Houston’s ‘One Moment in Time’. Ze pakt heel Nederland in en wint voor een miljoenenpubliek het tv-programma.

In 2011 krijgt de carrière van de zangeres een enorme positieve wending door de deelname aan het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’. Met haar uitvoering van Volumia’s ‘Afscheid’ valt het Nederlands publiek volledig voor de zangkwaliteiten van Glennis en scoort hierdoor binnen één week haar allereerste nummer-1 hit. De single is wekenlang de meest verkochte single in Nederland, wordt in mei 2011 bekroont met een Gouden Plaat en ontvangt een Edison nominatie voor ‘Beste single’.

Ladies of Soul
Sinds 2014 is Glennis onderdeel van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul. Een supergroep bestaande uit Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Candy Dulfer en Glennis Grace. Tijdens een weergaloze show in de Ziggo Dome brengen de ‘ladies’ een combinatie van mooie en verrassende pop- en soulnummers uit eigen repertoire en die van hun idolen. De Ladies of Soul zijn razend populair met ieder jaar uitverkochte shows.

America’s Got Talent

Op 18 mei 2018 bracht Grace na drie jaar tijd een nieuwe single uit, genaamd Walk On Water. Tijdens de radioshow bij Radio 538 waar ze het nummer voor het eerst live vertolkte, maakte ze tevens bekend dat ze als kandidaat mee ging doen aan het dertiende seizoen van het Amerikaanse programma America’s Got Talent.  Tijdens de auditierondes, aflevering van 27 juni 2018, zong Grace het nummer Run to You van Whitney Houston. Te zien was dat Grace na de vertolking van het nummer een staande ovatie van het publiek en de vierkoppige jury kreeg en met 100% van de stemmen door was naar de volgende ronde. De video met de auditie van Grace behaalde binnen 24 uur tijd 1,3 miljoen weergaven en ging vervolgens viraal. In een aparte uitzending werd bekendgemaakt dat Grace door was naar de finale, als één van de tien finalisten. In de finale vertolkte Grace het nummer Run van Snow Patrol. Jurylid Simon Cowell vond haar optreden ‘sensationeel’. Een dag later, 20 september 2018, in een aparte finale uitzending trad Grace nogmaals op, het publiek was enthousiast. Voordat ze naar de uitslag van de finale gingen werden eerst van de tien finalisten de eerste vijf afvallers bekend gemaakt. Grace viel hierbij af en wist geen plaats in de top 5 te bemachtigen.

Naar de agenda