za 23 nov - 2019 zaterdag 23 november 2019

Handsome Poets

Support: Echo Empire
Pop- & Cultuurpodium P3

Op 15 november zullen de Handsome Poets een nieuwe singel releasen. 


Degene die de Handsome Poets niet kennen hoeven alleen maar de eerste noten te horen en zullen het herkennen van de Radio, TV, en diverse Films met wel als hoogtepunt hun nummer ‘Sky on Fire’ die wereldwijd ging, de tune van de Olympische Spelen van London werd en zelfs belanden in de Hollywood film Edge of 17 met Woody Harrelson & Hailee Steinfeld.

In een volgepropte prijzenkast staan o.a. platinum platen, fraai gedesignde prijzen voor o.a. Mega top50 award, meest gedraaide nummer op 3fm, best geklede band, en daarnaast vele nominaties.

Ook de optredens liegen er niet om: Pinkpop, Lowlands, Vrienden van Amstel, Concert at Sea, enz…

Met inmiddels meer dan 500 optredens op de teller en met hun dansbare grooves, de frisse eighties sounds, de positieve vibes, zetten de Handsome Poets een energieke show neer. Met o.a. hun hits ‘Dance, the war is over’ die Mega Hit werd op 3fm en ‘Sky on Fire’ die het Anthem werd van de Olympische Spelen gaan de Handsome Poets pas naar huis als ze de tent ondersteboven hebben gespeeld.

Band line-up:
Tim van Esch: zang
Erik Bruil: gitaar
Ricardo Szabo: bas
Nils Davidse: Toetsen
Daniel Smit: Drums

Support act: Echo EmpireEen mix van strakke grooves, catchy melodieën, sfeergeluiden, krachtige live shows en een streven om zichzelf te blijven verbeteren zijn diep verankerd in het DNA van Echo Empire. Hoewel aanvankelijk opgericht in 2015 als een solide rockband, ontwikkelde deze Nederlandse vijfmansformatie in de daaropvolgende jaren een meer divers geluid dat aanstekelijke atmosferische melodieën combineerde met hun groovy rockfundament. Sommigen zouden zelfs kunnen zeggen dat hun stijl neigt naar de grotere pop/rock muziekcultuur van de jaren tachtig.

De evolutie van hun geluid resulteerde in de zomer van 2018 in de EP-release ‘Waves’, met daarop de eerder opgenomen single ‘Melt’ en de twee gloednieuwe singles ‘You’ en ‘A Wave’. Beide nieuwe singles kregen zeer positieve recensies van verschillende lokale Nederlandse radiostations.

In mei 2019 zag de opvolger ‘Illusions’ het daglicht. Deze EP is volledig door de band zelf opgenomen en daarna gemixt door Edwin Balogh (Tamas, Omega, Ayreon).  ‘Illusions’ bestaat uit 5 nieuw opgenomen nummers en is een mooie weergave van waar Echo Empire voor staat. Van sferische nummers als ‘My Savior’, ‘Shape my life’ en titeltrack ‘Illusions’, naar de meer intensere ballad ‘Alright’ en het groovende rocknummer ‘Never Enough’. Deze EP heeft voor elk wat wils!Met hun nieuwe release is Echo Empire van plan om hun muziek naar een groter publiek te brengen en hun liveshows nog verder te verbeteren. Music Maker / Chinouk de Haan over ‘Illusions’:“Alle sounds op de plaat sluiten naadloos op elkaar aan. De plaat doet denken aan een mix van bands als Simple Minds en Foo Fighters; catchy met een ruig randje – of vice versa”.

Naar de agenda