za 8 feb - 2020 zaterdag 8 februari 2020

Herb’s Excellent Adventure + Stakbabber

Herb’s Excellent Adventure
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Jaren 80, 90 alternatief postpunk


Vier jaar na debuutalbum ‘Polarized’ brengt de Amsterdamse postpunkband Stakbabber zijn tweede album uit.
Heden en verleden muzikaal verbonden in tien songs, nouveau retro anno 2019. Meer nog dan het debuut is dit nieuwe album dansbaar, met de bijna-industrial beat van ‘Transvaluation’, de laid-back swing van ‘Humdrum’ en de mid-tempo drive van ‘She Hung Half-Mast’. Stakbabber zet een dijk van een geluid neer, met diepe grooves, doordachte arrangementen en een productie vol finesse.

Herb’s Excellent Adventure maakt niet ieder jaar een nieuw album.
Herb’s Excellent Adventure speelt niet iedere avond voor een uitverkocht huis.
Herb’s Excellent Adventure speelt sowieso niet iedere avond.
En zeg nou eerlijk: who cares?
De band zelf maalt er in ieder geval niet om. Voorbij zijn de dagen van het dromen najagen, van ambities die tot aan de toppermost of the poppermost reikten. Vijfentwintig jaar na de oprichting, draait het bij Herb’s Excellent Adventure nog maar om één ding: die ongrijpbare chemie die er telkens weer voor zorgt dat er spannende nieuwe liedjes geboren worden. Nummers waarmee de bandleden elkaar en zichzelf blijven verbazen, en die ze eens in de zoveel tijd willen delen met anderen. In 2017 bracht Herb’s Excellent Adventure mini-album Hot Love Disk uit, een eclectisch plaatje waarop je alle uithoeken van het Herb’s-spectrum kunt verkennen. Het is net als voorganger Blind Spot (2009) te beluisteren via Spotify en andere grote streamingdiensten. Eerder verschenen (mini-)albums Repaci (1997), Under Your Wings (2001) en Clean (2004) zullen in de komende periode een plekje krijgen in de digitale platenbakken.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, houd dan de Facebook-pagina van Herb’s Excellent Adventure in de gaten. Liken mag, maar alleen als je het echt meent.

Herb’s Excellent Adventure
Anton Leijdekker (drums)
Patrick Oxsener (zang)
Danny Rosendahl (gitaar)
Marco Strikkers (bas)

Luisteren
Hot Love Disk (2017)
Blind Spot (2009)

Naar de agenda