za 20 jan - 2018 zaterdag 20 januari 2018

Hotel Modern

Banaan en Oestermes
Theater De Verbeelding

Associatieve vrolijkheid en onverwachte wendingen

Trouwe bezoekers van Hotel Modern weten ongeveer wat ze van het gezelschap kunnen verwachten. Met een camera, geluidseffecten en talloze objecten maken de acteurs illusies die op een projectiescherm tot leven komen. Met die vorm hebben ze inmiddels een rijk oeuvre opgebouwd. In Banaan en Oestermes is echter geen camera te bekennen. Hotel Modern stapt af van hun formule, en experimenteert met objectentheater dat zich enkel en alleen op de vloer afspeelt.

In het theater verrijst een museum van karton. Hierin wordt alles wat de mensheid produceert tentoongesteld. Drie op hol geslagen suppoosten zijn verwoed bezig de gigantische berg spullen te categoriseren. Ze maken daarbij fascinerende stillevens, ontdekken het verband tussen bloemkolen, schedels en badsponsjes, ze persen poëzie uit een fles wc-eend. Banaan en Oestermes biedt beeldend theater vol onverwachte wendingen en associatieve vrolijkheid.

De groep verwierf grote internationale bekendheid met de voorstellingen De Grote Oorlog en Kamp. Deze voorstellingen speelden ze in heel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Japan, China, Rusland en Australië. En nu dus met hun nieuwe voorstelling in Purmerend.

Concept, toneelbeeld en spel: Pauline Kalker, Herman Helle, Arlène Hoornweg.

www.hotelmodern.nl

 

Theaterkrant****: “Vrolijk beeldtheater voor vormgevers en andere  kijkers.”

8weekly.nl****: “Door te kiezen voor een meer fundamentele vorm in deze performance blijkt dat toch – samen met de humor en verwondering die het oplevert – de grote kracht

 

N.B. Kaarten voor Theater De Verbeelding zijn NIET TE BESTELLEN BIJ PRIMERA

maar wel met de knop ‘bestel tickets’ rechtsboven op deze pagina of via www.theaterdeverbeelding.nl

Ook vier weken vóór de gewenste voorstelling op de telefonische reserveerlijn 0299 411234

Naar de agenda