za 9 nov - 2019 zaterdag 9 november 2019

JAN AKKERMAN BAND

Close beauty tour
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: rock, jazz, blues, symfo en dance

Gitaarlegende Jan Akkerman komt terug naar P3! Op 25 oktober 2019 heeft Jan Akkerman zijn nieuwe album gereleased. ‘Close Beauty’ is Jan’s negentiende studioalbum onder zijn eigen naam, gevuld met twaalf composities die hij in de afgelopen jaren schreef. ‘Close Beauty’ is het topje van de ijsberg: Jan bereidde tientallen stukken in zijn huisstudio voor, waarna hij de beste uitkoos om in de Neck Studio van Marten Haak op te nemen met zijn vaste bandleden Marijn van den Berg (drums), David de Marez Oyens (bas) en Coen Molenaar (toetsen). Laatstgenoemde tekende ook voor de productie van ‘Close Beauty’. Van het wijdse geluid in ‘Beyond The Horizon’, ‘Tommy’s Anniversary’ en ‘Meanwhile in St. Tropez’, de melancholie van ‘Passagaglia’ en ‘Reunion’ tot het speelplezier in ‘Good Body Every Evening’ en de geraffineerde opener ‘Spiritual Privacy’: ‘Close Beauty’ laat zich in de beste Akkerman-traditie niet in een hokje plaatsen.

Al ruim vijftig jaar behoort hij tot ‘s lands meest gerespecteerde gitaristen. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende artiesten uit binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij ruim twintig soloplaten gemaakt waarop hij zijn creativiteit de vrije loop laat gaan.

Jan Akkerman geldt nog steeds als de meest invloedrijke gitarist van Nederlandse bodem. Steeds opnieuw weet hij een nieuwe generatie gitaristen in binnen- en buitenland te bereiken en te inspireren. Zijn platen en concerten vormen daarvan een afspiegeling: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij nog steeds zien én horen waartoe hij in staat is. Zijn passie voor de gitaar deelt hij niet slechts met zijn huidige bandleden, maar bovenal al jarenlang met zijn wereldwijde publiek.

Dit najaar presenteert Jan Akkerman zijn nieuwe album Close Beauty en aansluitend start zijn bijbehorende clubtour.

Naar de agenda