zo 26 nov - 2017 zondag 26 november 2017

John Illsley of Dire Straits

Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Blues, Rock, Acoustic, Guitar

Let op: Staanplaatsen

U herkent hem ongetwijfeld als muziekliefhebber, die lange bassist van Dire Straits, die jarenlang aan de zijde van Mark Knopfler met zijn slungelachtige verschijning en rare dansjes een vaste verschijning was. Naast Knopfler was hij de enige die de carriere van Dire Straits van het vroege begin in 1977, tot het allerlaatste concert dat de band gaf op 9 oktober 1992, helemaal meemaakte.

Ondanks de solo albums die hij in de jaren 80 reeds had uitgebracht, bleef het na het einde van Dire Straits op muzikale wijze lang stil rond Illsley. Deze had zich op het kunstschilderen gegooid, maar het muziekhart bracht hem in 2007 weer terug op het podium en verschillende solo albums zagen daarna het licht.

Vanaf 2008 maakt John Illsley weer soloalbums. waarop het Dire Straits geluid onmiskenbaar terug te horen is. Tijdens zijn optredens speelt deze grootheid met zijn band klassiekers van Dire Straits zoals Sultans of Swing, Private Investigations, Brothers in Arms en Money for Nothing

BANDLEDEN :(ONDER VOORBEHOUD)
John Illsley- Lead Vocals and Bass guitar.
Robbie McIntosh- Guitar {The Pretenders, Paul McCartney, and Tom Jones }
Paul Stacey- Guitar {Oasis ,The Black Crowes and High Flying Birds}
Steve Smith –Keyboards {Robert Plant, Pete Townsend and Steve Harley}
Stuart Ross- Drums {Mark Owen, Nik Kershaw and Chesney Hawkes}
Jess Greenfield –Backing Vocals {Rod Stewart and Take That }

Concertrecensie Blues meets Rock (Jeroen aan het Rot)
“Na een toegift dat bestond uit de Dire Straits-nummers Tunnel Of Love, The Bug en Where Do You Think You’re Going ronde Illsley na ruim 2 uur zijn concert af. Voor de fans van Dire Straits was het een absolute topavond. Illsley weet zijn jarenlange carrière als bassist van de band goed te gebruiken om het publiek een leuke avond te bezorgen.”

Lees de volledige concertrecensie.

Naar de agenda