vr 21 dec - 2018 vrijdag 21 december 2018

Kirk Fletcher (California, USA)

Pop- & Cultuurpodium P3

In de heersende muziekscene van Compton California is het niet louter hiphop dat de klok slaat, zo bewijst deze 42-jarige gitaarvirtuoos. Kirk Fletcher mag dan wel afkomstig zijn uit het strijdtoneel van de gangstarap, zijn muziek vertelt een heel ander verhaal. Eén van melodieuze blues met duidelijke invloeden van reeds overleden grootheden.

Fletcher is al lang geen onbekende meer in de blues. Zo speelde hij diverse keren aan de zijde van grootheden als Joe Bonamassa en Charlie Musselwhite, en was hij drie jaar lang leadgitarist van The Fabulous Thunderbirds. Hij wordt niet voor niets nog steeds ‘one of the most in-demand blues guitarists on the scene’ genoemd. Vanaf zijn achtste levensjaar had Kirk een intensieve verstandhouding met zijn gitaar. Dat begon in zijn vaders gospelkerk, waar hij samen met zijn broer de muzikale omlijsting van diensten verzorgde. Die gospelinvloeden zijn nog regelmatig terug te horen zijn in Kirks muziek.

Kirk Fletcher wordt gezien als ‘the total package,’ met opzwepende solo’s die herinneringen oproepen aan onder andere B.B. King, Stevie Ray Vaughan en Jimmy Reed. Deze grote man, mengt soul, blues en funk.

“Kirk fires off soulful, straight-from-the-heart solos that dazzle on big stages. ..Fletcher also blows people’s minds when he’s playing rhythm guitar.” – Guitar Player Magazine

“Kirk is hands-down one of the best blues guitarists in the world.” – Joe Bonamassa

Bezetting Kirk Fletcher Band:
Kirk Fletcher – zang, gitaar
Ced Legoff – keyboards
Kris Jefferson – bas
Fabrice Bessouat – drums

Naar de agenda