zo 26 mei - 2019 zondag 26 mei 2019

‘Laat me vallen’ zondag editie

Benefiet muziektheater voor vluchtelingen op Lesbos
Pop- & Cultuurpodium P3

Zondag 26 mei om 15,00 uur
‘Laat me vallen’ benefiet muziektheater voor vluchtelingen op Lesbos
Soms is er een magisch moment waarop de dingen om ons heen in harmonie samenvallen. Zo’n moment willen initiatiefnemers Rikje Houtman en Femke Blakborn graag met u delen op zaterdag 25 en zondag 26 mei in de theaterzaal in P3 tijdens de benefiet muziektheatervoorstelling ‘Laat me vallen’ ten bate van Home for all

Rikje zet zich al enige jaren met hart en ziel in voor Home for All, een lokale hulporganisatie op het eiland Lesbos die voor vluchtelingen liefdevolle ‘Safe Places’ creëert en hen daar van broodnodige basisbehoeftes voorziet. Femke werkt al geruime tijd met passie aan ‘Laat me vallen’, haar eigen muziektheatervoorstelling. Doordat de vriendinnen hun krachten hebben gebundeld kunt u hier niet alleen de vruchten van zien maar tegelijkertijd een hartverwarmend doel ondersteunen. Samen willen Rikje en Femke mensen (aan)raken, geld inzamelen en aandacht vragen voor de situatie van de vluchtelingen op Lesbos.

Laat me vallen
In ‘Laat me vallen’ geeft Femke haar ontsnappingsroutes op en zoekt ze de moed om voluit te leven. Zich vól te laten vallen in haar geluk, haar pijn, én haar mens-zijn. Een muzikaal parcours met obstakels zoals ‘de Anderen’ en ‘een Altijd Pratend Hoofd’. Met pogingen tot moed, het willen volgen van haar hart, en… nu dan eíndelijk eens gaan luisteren naar die innerlijke stem.

Femke Blakborn
Naast de yogalessen die Femke Blakborn tegenwoordig geeft kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. De afgelopen twee jaar heeft ze materiaal verzameld en muzikale vrienden uit heden en verleden uitgenodigd om zo haar oude liefde muziek en theater weer op te pakken.

Bij het Nederlands Kinder Theater (nu NKT Theaterschool) speelde ze in verschillende musicals.  Hierna volgde ze verschillende kleinkunst-, theater-, en dansworkshops, kreeg zangles op Conservatorium Alkmaar en was te zien in verschillende professionele muziektheaterproducties. Tot enige jaren terug was ze frontvrouw van ensemble ‘FEM’ waarmee ze langs festivals en muziekcafés toerde, met een repertoire van Frans-, Spaans- en Engelstalige liedjes.

Home for all
Op een middag in 2014 ziet Nikos aan de kust een groep vluchtelingen. Nat, moe, hongerig, maar dankbaar dat ze nog in leven zijn. Hij helpt ze met alles wat hij op dat moment bij zich heeft. Thuis vertelt hij het zijn vrouw Katerina, die onmiddellijk start met het bereiden van 40 maaltijden. Ze laden hun auto vol met eten, dekens en kleding en rijden naar het strand. Daar blijven ze tot de nacht valt en horen dan weer stemmen uit het water komen. Na enkele minuten komt een bootje in zicht. En ze blijven komen…

Uit een brandend verlangen om mensen in nood te helpen, beginnen restauranteigenaars Nikos en Katerina ‘Home for all’, een lokale gemeenschap waar vluchtelingen kunnen ontsnappen aan de stress van het leven in het kamp. Hun ‘Safe Places’ bieden naast met zorg en liefde gemaakte maaltijden, een internetcafé om contact te hebben met thuis, (kook)workshops, schone kleding en schoenen, muziekles, Engelse les, muziek, dans en veel oprecht plezier!  ‘Home for all’ draait volledig op donaties en een wisselende ploeg vrijwilligers van het eiland zelf en uit andere Europese landen. Kijk voor aanvullende informatie op homeforall.eu.

Speeldata Zaterdag 25 mei om 20.30 uur en zondag 26 mei om 15.00 uur.

Kaartverkoop
Koop uw kaarten online via p3purmerend.nl, tijdens concerten aan de P3-kassa of bij Primera.

‘Laat me vallen’ is een muziektheaterproductie van en door Femke Blakborn ten bate van Home for all en wordt mede ondersteund door Pop- en Cultuurpodium P3 en Theater De Verbeelding.

Credits: zang en spel Femke Blakborn piano Dustin Lobato gitaar en spel Bert Roeleveld gitaar Fokko de Vries drums Oscar Winter basgitaar Johan van den Berg techniek Roy Blom en Ton Rigter

 

Naar de agenda