vr 1 nov - 2019 vrijdag 1 november 2019

Allman Brothers tribute band by Leif de Leeuw

De laatste 3 maanden van 2018 heeft de Leif de Leeuw band getourd als ‘Leif de Leeuw band plays Allman Brothers Band’. Wat een succes, wat een plezier en wat een publiek! Veel bezoekers vroegen of ook deze show op cd uitgebracht zou worden…in het begin was het antwoord ‘NEE’, halverwege de tour ‘MISSCHIEN’, eind van de tour ‘JA’!

Tijdens de CD-release tour in november 2019 staat dus nog één keer in het teken van de muziek van de Allman Brothers Band. Songs als ‘Midnight Rider’, ‘Ramblin Man’, ‘Whipping Post’ en Top Gear-tune ‘Jessica’ aangevuld een greep persoonlijke favorieten van de Leif de Leeuw Band uit de Allman-discografie zullen op de setlist staan. Een authentiek southern-jamrock feest is gegarandeerd met deze unieke tribute.

Wie naar een show van de Leif de Leeuw Band is geweest in de afgelopen paar jaar, weet dat ze geen standaard blues-band zijn. Leif: “We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend.” Bands als de Allman Brothers Band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band, zij mengen ook allerlei stijlen om vervolgens kun eigen sound te vormen. “De Allman Brothers Band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden.” aldus Leif. Ook het jam element in de muziek van de Allman Brothers Band is iets wat de afgelopen tijd bij de Leif de Leeuw Band erin is geslopen. “De Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was, een jam te maken van een kwartier die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen.”

Line-up Leif de Leeuw band:
Leif de Leeuw – gitaar
Sem Jansen – zang/gitaar
Tim Koning – drums
Joram Bemelmans – drums
Boris Oud – bas/backing vocals
Rick Linzel – key

20.45-21.30 uur aanvangst support band Bluesville
Bluesville laat de blues uit de jaren ’50 herleven: ongepolijst, ruw, strak. Zes muzikanten die hun sporen al lang en breed hebben verdiend, hebben zich verenigd onder het motto: Back To The Roots!

 

Naar de agenda