vr 2 mrt - 2018 vrijdag 2 maart 2018

Leif de Leeuw band

Pop- & Cultuurpodium P3

Leif de Leeuw band (NL)
Until Better Times, de ‘nieuwe’ retro plaat van de Leif de Leeuw Band!
Met de nieuwe plaat “Until Better Times” laat de Leif de Leeuw Band een nieuw fris geluid horen met vertrouwde invloeden uit de seventies. Na het succes van het eerste full-lenght album “Leelah” (2016) heeft de band een waardige opvolger kunnen maken. De gelijknamige single van de plaat werd in april gereleased op Record Store Day en werd met veel succes ontvangen bij de fans. De single is inmiddels al ruim 30.000 keer gestreamd online.

De sound die de band heeft proberen te vangen zit ergens tussen de Allman Brothers Band, Led Zeppelin, Blackberry Smoke en Henrik Freischlader.

Winnaar(s) van:
Sena Young Talent Guitar Award (2009 and 2013)
Dutch Blues Challenge (2014)
European Blues Award ‘Best band’ (2015)
Best blues (rock) guitarist from the Benelux (2016 and 2017)

Leif de Leeuw werd gevraagd om op Jan Akkerman’s 70ste verjaardag een paar songs van FOCUS te spelen…. https://youtu.be/WMsEmXTvqOY Sylvia.
Met Jan Akkerman ‘Knight of the Guitar’ is Leif de Leeuw ook van de partij!

LEIF DE LEEUW
Leif de Leeuw (17-02-1995) begon op negenjarige leeftijd met het volgen van gitaarles. Toen hij elf jaar was bezocht hij een concert van Johnny Winter in Paradiso, dit was het moment dat hij besefte dat hij die muziek ook wilde spelen. Hij stortte zich helemaal op bluesmuziek en zocht alles uit van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. In 2009 deed hij mee aan de Sena Guitar Awards en deze won hij. In het jaar daarna werd hij gevraagd door de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt om zijn band, The Dirty White Boys, te versterken in de Nederlandse tour. In 2013 won Leif voor de tweede keer de Sena Guitar Awards, zijn prijs bestond uit een, naar zijn wensen gebouwde, Panucci gitaar. Tevens begon hij in dat jaar zijn studie pop-gitaar aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In 2016 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ door gitaarblad de Gitarist. Inmiddels heeft Leif al met veel grote namen mogen samenspelen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader. Leif is beïnvloed door artiesten als Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring.

BORIS OUD
Boris Oud (24-03-1986) begon op dertienjarige leeftijd, toen hij in de ban was van voornamelijk rock- en bluesmuziek, met het spelen van zowel gitaar als basgitaar. Tijdens zijn middelbare school periode speelde hij al in verschillende bandjes. In 2011 is Boris afgestudeerd aan het Codarts conservatorium van Rotterdam. Momenteel is hij actief als uitvoerend muzikant in verschillende muziekgroepen en hij is docent basgitaar, gitaar en contrabas. Hij is altijd actief geweest in verscheidene genres, waaronder pop, wereldmuziek en jazz en heeft samengewerkt met o.a. Eefje de Visser, Omar Ka, Scarlet Mae, Piero Bianculli, Shirley Spoor en Marco Santos. Met het Bianculli trio won hij in 2010 de European Jazz Award. In 2017 startte zijn samenwerking met de Leif de Leeuw band. Zijn muzikale invloeden variëren van Level 42 en Weather Report tot the Foo Fighters en Jimi Hendrix.

TIM KONING
Op achtjarige leeftijd begon Tim Koning (17-07-1993) met het volgen van drumlessen bij Cesar Zuiderwijk, die hem toen hij pas dertien jaar oud was al vroeg mee te spelen in een aflevering van het Klokhuis.
Inmiddels is Tim zelf drumdocent, maar de banden met Cesar zijn nog niet verbroken, hij is namelijk ieder jaar als docent te vinden op de drum-driedaagse. Na zijn middelbare school startte hij de bachelor werktuigbouwkunde aan de TU in Delft welke hij inmiddels heeft afgerond. In 2013 begon hij zijn studie pop drums aan het Codarts conservatorium in Rotterdam, waar hij les krijgt van Hans Eijkenaar en Martijn Vink én waar hij Leif ontmoette. In 2015 ging Tim aan de slag als drummer van de Leif de Leeuw Band. Zijn invloeden zijn o.a. Vinnie Colaiuta en Steward Copeland. Tim laat zich als veelzijdig drummer horen en speelt werkelijk alles, van Blues tot House en alles daar tussenin! Ook is hij trots Zildjian endorser.

BRITT JANSEN
Britt Jansen (18-03-1992) begon op haar zevende met het volgen van gitaarlessen, maar al snel werd dit uitgebreid met zanglessen. Een logische stap na de middelbare school was het conservatorium. Sinds eind 2011 maakt Britt deel uit van de Leif de Leeuw band. In 2013 behaalde ze haar Bachelor klassiek gitaar aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Naast haar afstuderen won ze dit jaar de Jacques de Leeuw prijs, een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan de meest prestigieuze student van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In 2016 studeerde ze af aan de Master of Music lichte muziek. Ook Britt heeft een enorm brede muzieksmaak, van klassieke muziek tot rock, van blues tot pop en country. Maar ze is vooral beïnvloed door artiesten als Bonnie Raitt, Rufus Wainwright, Derek Trucks, The Allman Brothers Band en The Eagles. Op dit moment is Britt, naast het optreden, druk met het geven van gitaar- en zanglessen in haar privépraktijk in Helmond.

Naar de agenda