za 13 jan - 2018 zaterdag 13 januari 2018

Metal Battle Noord Holland

Start/Over, Anger Machine, Degenerate en Horizon Tide.
Pop- & Cultuurpodium P3

18e editie Metal Battle!

De vier bands die het tegen elkaar gaan opnemen in de voorronde van 13 januari zijn: Start/Over, Anger Machine, Degenerate en Horizon Tide.

Vanaf 12 januari strijden middels provinciale voorronden 48 bands tegen elkaar. 12 geluksvogels gaan door naar de 3 georganiseerde veldslagen die als halve finales zullen gelden. De finale zal plaats vinden in Harderwijk op 21 april.

Aan het begin van deze eeuw daagden de Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS elkaar uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Tegenwoordig organiseren Noord Geldersch Metaal en Occultfest in samenwerking met diverse podia, festivals en andere partners voor de 18de maal de Metal Battle.

Vorig jaar won Inferum als winnaar van de Metal Battle 2017 deelname aan de Wacken NL finale. Door deze te winnen verdienden ze deelname aan de Wacken Battle. Dit is een wereldberoemde wedstrijd op Wacken Open Air. Inferum behaalde hier uiteindelijk de derde plek.

Voorronde Noord Holland vindt plaats op 13 januari in P3 te Purmerend.
De winnaar gaat door naar Veldslag West op 17 maart in Baroeg te Rotterdam.

In de landelijke finale op 21 april te Harderwijk vallen er naast eeuwige roem, coaching door ‘The Rockstation’ en Guldenmond Vocal Coaching, een trofee van ‘Boneyard’, deelname aan de NL finale van de Wacken Battle, Pro Package by Into The limelight Records en aandacht van onze mediapartners ook optredens te winnen op Baroeg Open Air, Hemelvaart Metalfest, No Sleep ‘Till Wieleman, Stonehenge, Tattoofest en Veghel Deathfest.

Overige voorronden en info op www.metalbattle.nl.

De vier bands die het tegen elkaar gaan opnemen in de voorronde van 13 januari zijn: Start/Over, Anger Machine, Degenerate en Horizon Tide.

Naar de agenda