vr 27 sep - 2019 vrijdag 27 september 2019

Mr. Polska – URBAN 🎛

Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Urban, rap, dance

Op vrijdag 27 september zal Mr. Polska  naar P3 komen! Wie kent Mr. Polska niet van onder andere de nummers: Ravotten (Ronnie Flex), Hausa Wausa en VLAMMEN!

  • 21:30 – 22:00 Woenzelaar
  •  22:00 – 22:30 Shock Elias
  •  22:30 – 23:30 FRNKIE (DJ)
  •  23:30 – 24:00 Bryan MG
  •  24:00 – 00:30 Mr. Polska
  •  00:30 – 02:00 Mr. Wonder (DJ)

Op 3-jarige leeftijd emigreerde Mr. Polska (Dominik Włodzimierz Czajka) vanuit Polen naar Utrecht om eigenhandig SIEMA toe te voegen aan het Nederlandse woordenboek. Geïnspireerd door een handjevol artiesten zette hij een aantal jaar later zijn rapdroom om in realiteit en kocht van zijn eerste succes een wasmachine voor zijn moeder. Logisch dus, dat hij 2011 officieel werd uitgeroepen tot Pool van het jaar.

In hetzelfde jaar verschijnt zijn debuut EP ‘De Boswachter’. Als frontman van label/rapcollectief Nouveau Riche stond Polska aan de voet van het geheel nieuwe elektronische geluid dat hij samen met Boaz van de Beatz ontwikkelde en waarmee ze clubs in een houdgreep zette. Met zijn single ‘Vinger Op De Klitter’ was hij een van de eerste artiesten die toonaangevend was op YouTube en andere social media. Het eerste album ‘Waardevolle Gezelligheid’ bevatte met
‘Soldaatje’ (met Ronnie Flex) en ‘Allermooiste Feestje’ (met Yellow Claw) een nieuwe lading hits. In datzelfde jaar shockeerde hij opnieuw met een featuring op Krokobil, wat de doorbraak is geweest tot het nieuwe geluid.

Mr. Polska is dan ook een wildlife expert en worstelt al met krokodillen sinds zijn geboorte. In 2014 kon hij deze aangeboren liefde voor natuur en wildernis tonen als kandidaat bij Expeditie Robinson, waar hij zich ontpopte tot een van de publieksfavorieten. Het jaar daarop verschijnt ‘$NOLLER’, zijn tweede album met daarop o.a. de gouden plaat ‘Ravotten’. 3voor12 riep Mr. Polska’s show op ESNS15 uit tot een van de beste shows van het festival. Inmiddels ontelbare live-shows verder transformeerde Polska tot een van Nederlands meest knallende live-artiesten, een reputatie die hij bekroonde met optredens op o.a. Pinkpop en Lowlands met Major Lazer.

Het globale en virale aura van Mr. Polska zorgde tot nu toe voor internationale samenwerkingen met Diplo’s label Mad Decent en Riff Raff, en plekken in DJ sets van Diplo, Skrillex, DJ Snake en Carnage. Ook postte Calvin de track ‘Hausa Wausa’ op zijn twitter, (dankjewel Calvin). Nieuwe grote hits zoals ‘Niemand’ met Ronnie Flex (25 miljoen streams) en ‘Samen’ met Teske (9 miljoen streams) volgen. In 2018 slaat Polska een nieuwe weg in en tekent bij het label Noah’s Ark.

Het project ‘De Sloper’, wat hij daar uitbrengt, is muzikaler en persoonlijker dan ooit tevoren. Daarnaast heeft hij in zijn vaderland een gigantische hit gescoord in 2019 samen met de Poolse artiest ‘Malik Montana’, en heeft hij binnen 1 week nummer 1 trending op YouTube Polen bereikt.

Naar de agenda