vr 23 mrt - 2018 vrijdag 23 maart 2018

Nick Veanz – Plaatrelease

support: Femke
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Plaatrelease, blues, rockband

Nick Veanz is een blues/rockband uit Nederland die op het punt staat om hun eerste album uit te brengen. 23 maart 2018 is het moment dan eindelijk daar. In de kleine zaal van de P3 zullen alle nummers van het album gespeeld worden en daarbij nog vele nummers die niet op het album staan. Zowel eigen werk als nummers van hun grote voorbeelden. Op het album genaamd “What’s Under The Hat” opgenomen bij ILP records hoor je direct wie de grote voorbeelden zijn.

De muziek is enorm gebaseerd op bands als DeWolff, Rival Sons, Led Zeppelin en vele andere grote artiesten. Toch proberen ze door middel van hun onderscheidende geluid en hun psychedelische randje iets nieuws te creëren. Vanaf februari gaat deze gloednieuwe en energieke band op tour in voorprogramma’s van grote bands zoals bijvoorbeeld “King King” en spelen ze overal het dak eraf! Wil je bij de allereerste clubshow zijn, dan is dit je kans!

De 16-jarige Femke is opgegroeid met liefde voor muziek en theater. Vanaf haar zesde speelt ze al piano en vanaf haar twaalfde schrijft ze ook haar eigen muziek. Ze volgt zangles bij zangcoach Debby Langereis waar ze haar identiteit als zangeres aan het ontdekken is. Voor haar is muziek een manier om gevoelens te uiten die soms moeilijk te bevatten of verwoorden zijn. Inspiratie voor haar liedjes haalt ze uit de liefde, haar eigen ervaringen en de mensen om haar heen. Inspiratie haalt ze uit arstiesten als Billie Eilish, Amy Winehouse en Jorja Smith. Op 23 maart zal Femke samen met een paar andere muzikanten het voorprogramma van ‘Nick Veanz’ verzorgen !

Naar de agenda