vr 20 apr - 2018 vrijdag 20 april 2018

Onheil – Nox Aeterna – Gorefunest

Het Noorderlicht
Pop- & Cultuurpodium P3

Er staan 3 Metalbands vanavond op het podium in P3!

21:00 – 21:45 – Onheil
22:15 – 23:00 – Nox Aeterna
23:30 – 00:30 – Gorefunest

We beginnen de avond met Onheil. Onheil is een band met een geschiedenis. Al sinds 1999 is de band te vinden in de Nederlandse underground scene. In 2007 maakte de band een grote verandering door, toen bandleden uit Martyr en Onheil samensmolten tot ‘het nieuwe Onheil’. Inmiddels heeft Onheil het podium gedeeld met bands als Mayhem, Aura Noir, Hollenthon, Sadist, Endstille en Vader.

Vervolgens is het de beurt aan Nox Aeterna. Nox Aeterna is een vijf-headed melodic deathmetal band uit Rotterdam. Opgericht in April 2002, oorspronkelijk begonnen als een symfonische rockband, is Nox Aeterna uitgegroeid tot een ervaren band met een uitgebreide eigen repertoire en een solide geluid. Geïnspireerd door de Scandinavische metal met name, brengt de band hun eigen zware en melodische geluid. Nox Aeterna (wat betekent eeuwige nacht in het Latijn) wordt gevormd door zanger en gitarist Arnold Boukes, Debbie Maasdam op gitaar, Erik de Beijer op basgitaar, Gerard Baai op toetsen en drummer James Koppelaar.

Als derde band staat Gorefunest op het podium. We nemen jullie terug naar Dynamo Open Air in Eindhoven 1993, op deze warme dag staan 70 duizend mensen te kijken naar het hoofdpodium. Daar staat Nederlandse trots, specifieker Zeeuwse trots, ‘GOREFEST’ het podium af te breken. Een show die werd opgenomen en op plaat uitgebracht. Tegenwoordig gezien als een echte cultplaat in de Death Metal scene genaamd; “Eindhoven Insanity”.

Nu 25 jaar later in 2018 is ‘GOREFEST’ niet meer, maar een groepje studenten van de METAL FACTORY in Eindhoven wilt dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan en de “Eindhoven Insanity” naar steden in Europa brengen om mensen nog een keer deze set live te laten beleven. ‘GOREFUNEST’ bestaande uit Fons van Dijk, IJze Vrauwdeunt, Remco Schouten, Robert de Gast en Jitse Zonneveld zal het publiek mee terug nemen naar 1993 en een energieke show geven met daaronder de geweldige muziek van ‘GOREFEST’. Vet detail is dat de leden van ‘GOREFUNEST’ gitaarles hebben gehad van Boudewijn Bonebakker, juist, de gitarist van het origineel. Hard zal het zeker gaan en vet zal het zeker worden!

Bekijk hier de live uitvoering van ‘Confessions Of A Serial Killer’; https://www.youtube.com/watch?v=SysJ3h4sjdk

Naar de agenda