vr 22 nov - 2019 vrijdag 22 november 2019

Skerryvore

Award winning Scottish band on a global adventure!
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Kel, keltische ritmes, Schotse folk

Eerst veroverde SKERRYVORE de USA, Canada, Australië, Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland en nu ook Nederland!
 
De 8-koppige rockformatie brengt een hoop instrumentale hoogstandjes, vermengd met Keltische ritmes, verstrengeld met moderne geluiden wat het geheel een aanstekelijk genre maakt voor jong publiek maar ook voor een ouder publiek.
 
Na meerdere jaren op lokaal niveau gespeeld te hebben is er enkele jaren geleden een omslag geweest toen de band eigen muziek begon te schrijven in een geheel eigen genre. De traditionele Schotse tunes, jigs & reels die aan elkaar geregen worden met een eigen interpretatie wordt heel toepasselijk Trad-Rock genoemd.
 
Zonder te vergeten waar hun roots liggen speelt Skerryvore met een enorme drive jaarlijks over de hele wereld. De eerste maanden van 2019 stonden in het teken van de onlangs uitgebrachte plaat EVO. Dit album met hun nieuwe genre viel in de prijzen. Bijvoorbeeld voor Frontman Alec Dalglish met de Frankie Miller singer-songwriter award en als band met Best New CD Of The Year in Groot-Brittannië.

Recensies
“Skerryvore have crafted a world beating fusion, which takes pride in their heritage and above all else is a pure joy to listen to.” FOLK RADIO UK

“A spectacular mix of traditional Scottish folk music and the most diverse rock elements.” Süddeutsche Zeitung, GERMANY

“Skerryvore have evolved to become one of Scotland’s greatest musical exports” Wickham Festival, ENGLAND

“See them now before they rocket up into the same musical orbit as the mighty Mumford & Sons” Falkirk Herald, SCOTLAND

PHYSICAL ALBUM SALES: 69,000 +

Naar de agenda