vr 15 jun - 2018 vrijdag 15 juni 2018

Skiltron + Vanaheim

European Summer Tour 2018
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Argentijns Folk Metal

SKILTRON is een Argentijnse Folk Metal band die in 2004 werd opgericht door Emilio Souto.

Beginnend met een 3-lied demo in 2004 genaamd “GATHERING THE CLANS”, bracht de band hun volledige debuutalbum “THE CLANS HAVE UNITED” (First Folk-Metal album ooit uitgebracht in Argentinië) in 2006 uit via het Europese platenlabel “Underground Symphony” .

In 2008 bracht SKILTRON hun tweede album “BEHEADING THE LIARS” uit, en twee jaar later in 2010, hun derde album “THE HIGHLAND WAY”, elk album bouwt voort op de unieke stijl en sound van de band.

De meeste vroege optredens vonden plaats in Argentinië, met shows met GRAVE DIGGER, IN EXTREMO en KORPIKLAANI, waarmee de band in 2010 een Zuid-Amerikaanse tournee organiseerde, en vervolgens het album THE HIGHLAND WAY promootte

In 2012 maakte SKILTRON zijn Europese live-debuut door een UK tour te spelen met MARTIN WALKYIER (ex SABBAT & SKYCLAD) als gastzanger.

Na de release van INTO THE BATTLEGROUND in 2013 begon de band met regullary door Europa te toeren, ook door het spelen van festivals zoals WACKEN, BLOODSTOCK, HORNERFEST, HEADBANGERS, DONG, etc. delen van podia met bands als JUDAS PRIEST, SLAYER, IN FLAMES, KING DIAMOND en AVANTASIA onder vele anderen.

Het nieuwste album LEGACY OF BLOOD werd in 2016 uitgebracht door TROLLZORN RECORDS en werd gevolgd door een enorme Europese tournee, met 50 shows in 2 maanden in 20 landen.

Begin 2017 speelde SKILTRON voor de eerste keer in JAPAN en deelde het 3 shows samen met EQUILIBRIUM en SUIDAKRA.

Gedurende de laatste 13 jaar heeft SKILTRON voortdurend erkenning gekregen binnen de folk- en metalscene, en zichzelf geprojecteerd als een van de referenties van de stijl.

 

https://www.youtube.com/skiltron

Naar de agenda