do 22 nov - 2018 donderdag 22 november 2018

Steve Harley; Cockney Rebel (UK) & Jan The Lazyman

één van de meest creatieve Britse bands uit de glamrockperiode
Pop- & Cultuurpodium P3

Voor en na de show komt Jan The Lazyman plaatjes draaien.

Steve Harley with: Stuart Elliot (drums), Kuma Harada (bass), James Lascelles (keyboards), Barry Wickens (violin/guitar) and Paul Cuddeford (guitar).

Steve Harley; Cockney Rebel, bekend van de wereldhits als ‘Make Me Smile (Come Up And See Me)’ en ‘Sebastian’ komt op donderdag 22 november naar P3. Cockney Rebel met zanger Steve Harley was naast onder andere T. Rex en Roxy Music, één van de meest creatieve Britse bands uit de glamrockperiode. Steve Harley, wiens stemgeluid soms herinneringen oproept aan Bob Dylan rond de tijd van Blonde On Blonde, creëerde met ‘Make Me Smile (Come Up And See Me)’ een wereldwijde klassieker die elk jaar in de hoogste regionen van de Top2000 terug te vinden is. Het nummer was een dikke nummer 1 hit in Nederland. En tevens een sarcastische reactie op het vertrek van bijna de voltallige originele band. Steve besloot om vanaf dat moment verder te gaan als Steve Harley &; Cockney Rebel.

De muziek van Steve Harley &; Cockney Rebel is bij vlagen exotisch en curieus met uiteenlopende invloeden van klassieke muziek tot progrock. Luister naar de track ‘Sebastian’ en al snel blijkt dat Steve Harley een onderschat tekstschrijver te zijn. Het tien minuten durende duistere epos ‘Death Trip’, maakt de band zo briljant en verrassend.

Naar de agenda