za 16 mrt - 2019 zaterdag 16 maart 2019

Exises reunion + Tachyon

Pop- & Cultuurpodium P3

EXISES bestaat weer en gaat in 2019 van start met een reünie tour.
Beide originele leadzangers zullen van de partij zijn!

EXISES startte eind jaren zeventig als instrumentale driemans formatie in de stijl van RUSH, maar veranderde in 1984 in een viermans formatie met als leadzanger Frank Leurs. Door lovende reacties van zowel pers (o.a. Aardschok en Music Maker) als publiek kreeg de band steeds meer succes. Er werd een platencontract getekend bij Megaton records en in 1986 werd de debuut CD opgenomen. Deze CD was de allereerste Rock CD die in Nederland geperst werd. De release in Europa en de VS was op het Medusa label. In 1996 kwam het conceptalbum Reternity uit met als leadzanger Co Timmer. De band werd uitgebreid met toetsenist Rene Schaap. In 1998 besloot de band na hun Reternity tour en optreden in Route 66, Verviers België te stoppen.

Maar…..na vele verzoeken de afgelopen jaren, gaat het er toch weer van komen!

Line-up:
Michael Siethoff – Gitaar
Adri Sleyster – Bas
René Schaap – Keyboards
Frank Leurs – Vocals debuut CD uit 1986
Co Timmer – Vocals CD Reternity uit 1996
Tijl Vos – Drums (Tachyon)

TACHYON is een nieuw project van gitaarvirtuoos, componist en producer Michael Siethoff (EXISES). Het is een volledig instrumentale band die prog rock, jazz, fusion en metal met elkaar verenigt.

Michael Siethoff startte zijn eerste band EXISES op dertien jarige leeftijd welke in de tachtig- en negentiger jaren uitgroeide tot een nationaal en internationaal zeer succesvolle prog metal band.

Na 20 jaar EXISES werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en muziekstijl en startte hij in 2006 het TACHYON project. Sinds 2012 bestaat de driemansformatie naast Michael Siethoff uit de leden Benno Spaans op basgitaar en keyboard en Tijl Vos op drums.

Met inspiratiebronnen als Planet-X, Tribal Tech, Return to Forever, King Crimson, Frank Zappa, Dream Theater en Allan Holdsworth zijn de optredens van TACHYON een ware tour de force voor liefhebbers van technische instrumentale virtuositeit!

Line-up:
Michael Siethoff – Gitaar
Benno Spaans – Bas
Tijl Vos – Drums

Misschien ook interessant:

Mostly Autumn

Naar de agenda