zo 17 feb - 2019 zondag 17 februari 2019

The Animals (UK) + The Fifties

House Of The Rising Sun
Pop- & Cultuurpodium P3

Voorprogramma: The Fifties 19.30 – 20.15 uur

De legendarische Britse band The Animals (met twee originele bandleden) komt naar Purmerend. In 1964 spoelde er in de gehele wereld een golf van  Rock & Roll. Boven op deze golf zaten de Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Aan de oevers van de rivier The Tyne ontstond een nieuw aanbod: een gloednieuw stroming Rhythm & Blues dat de hele wereld in zijn greep nam.

De Animals waren de tweede Britse band die aan de  top kwamen van de Amerikaanse hitlijsten, met een miljoenen verkoop van de legendarische single House Of The Rising Sun. Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld. Een aantal nummers bereikten in veel landen de nummer 1 positie. In Groot Brittannië alleen al waren dat er 12! De Animals waren bovendien de eerste Britse band die op tour gingen in Japan en Polen.

John Steel & Mickey Gallagher

Nu, na meer dan 50 jaar later toeren John steel & Mickey Gallagher nog steeds samen. De band heeft  in de United Kingdom opgetreden met speciale gasten zoals Spencer Davis,  blues legende Steve Cropper, Maggie Bell en de latere grote Mick Green.

Animals & Friends is nog steeds een ruwe Rhythm & Blues band welk internationaal door fans van alle leeftijden nog steeds met veel respect wordt ontvangen en  instinctief enthousiast reageren op de beste nummers uit de rijke Animals historie als We Gotta Get Out Of This Place, Boom Boom, Don’t Let Me Be Misunderstood, Baby, Let Me Take You Home, I Put A Spell On You en natuurlijk House Of The Rising Sun.

In 2014 gingen de Animals samen met The Yardbirds, The Zombies, Maggie Bell en Dave Berry op één van de meest populaire 60´s tour sinds 1960. Het waren alleen maar uitverkochte zalen als bijv.  de Royal Concert Hall in Glasgow gevuld met 2300 fans.

Momenteel reist de band nog de gehele wereld rond en zorgt overal waar ze optreden een feest der herkenning, want welke band kan het zeggen: “Elk nummer van ons wordt ieder concert luidkeels meegezongen”.

The Fifties
The Fifties bestaan ondertussen al ruim 10 jaar en hebben in die tijd een aardige muzikale (tijd)reis gemaakt. Het startte met het duo R & R (Rob en Ron) die met hun eigen repertoire weer een band wilden formeren. In hun zoektocht kwamen ze terecht bij Dick( van ‘t Hoog) die naast een rijk scala van eigen nummers ook de mondharmonica en bas bespeelde. Na verder geïnformeerd te hebben in de vriendenkring verschenen al snel zanger Hans en drummer Peter op het toneel en een oefencontract bij P3 in Purmerend werd afgesloten.

De naam kostte wat hoofdbrekens maar vanuit het refereren aan onze voorkeur voor Rock & Roll en de geboortejaren van de bandleden ontstond de naam The Fifties. In de loop van de jaren is het repertoire breder geworden. Op dit moment spelen we: softe meerstemmige pop, eigen werk, Blues en Rock & Roll en wat steviger Rock. Het gaat om bekende nummers die goed in het gehoor liggen. Zo passeren b.v. The Beatles, CCR, The Doors maar ook Del Shannon en The Clovers. Herkenbaar is onze Blues set met mondharmonica( o.a. oude Fleetwood Mac en John Mayall) en onze Rock & Roll set met een groot aantal Elvis nummers ( o.a. Hound dog- Blue Suède Shoes) waarbij er steevast gedanst wordt.

Dj Berry van Diepen de bekende vinyloog uit Amsterdam verzorgt de muzikale omlijsting.

Naar de agenda