za 1 jul - 2017 zaterdag 1 juli 2017

Triangulum, Seven Steps of Denial & In Aetherium

symfonische metal / progressieve metal avond
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Triangulum, Seven Steps of Denial, Aetherium

Triangulum is een progressieve metalband uit regio Amsterdam die op een poëtische wijze onderwerpen als het leven en de dood in hun nummers verwerkt. De muziek kenmerkt zich in grootse symfonieën met scheurende gitaren, tot subtiele invloeden uit diverse muziekstijlen. De band is gevormd door Wieger de Vries (zang en gitaar), Jelle Wester (toetsen), Maarten Grimm (basgitaar), Patrick Post (drums).

De metal groep Seven Steps of Denial uit Hoofddorp is een speciale band. Op hun debut EP “7SD” vindt je verschillende soorten metal geïnspireerd door bands zoals Dream Theater, Death, Slayer en Iced Earth. Je kan deze band vergelijken met een box vol bonbons, je weet niet wat je moet verwachten. Na een lange periode van verschillende formaties hebben zij na meerdere oefensessies en gesprekken eindelijk hun nieuwe line-up bij elkaar gebracht. Ze hebben een duidelijk motto: “Loosen up your necks and prepare your ass for some serious kicking!”

In Aetherium is gestart in 1996. Ze begonnen eerst als een black metal band maar zijn later doorgegroeid tot een meer symfonische black metal sound, bestaand uit zeven bandleden van 2003 t/m 2007 en zijn daarna voor een tijd gestopt. Op dit moment zijn zij bezig met het afronden van hun laatste album, welke uitkomt in het najaar van 2017. In Aetherium kan beschreven worden als een avant-garde symfonische metal bands uit Nederland met veel verhalen, woorden en krachtige sound!

Naar de agenda