do 12 sep - 2019 donderdag 12 september 2019

Tubular tribute (ES)

Vijf unieke shows in Nederland
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Progressieve rock, klassiek, new age

De klanken van ‘s werelds meest bekende componist en multi-instrumentalist

MIKE OLDFIELD komen op indrukwekkende wijze weer tot leven in vijf unieke shows in Nederland door de Spaanse band: TUBULAR TRIBUTE
A perfect portrait of Mike Oldfield

Rondom de allerbeste en meest bekende componist en multi-instrumentalist van de gecompliseerde progressieve rockmuziek is het jarenlang muisstil geweest. De grootheid weigert zelf nog op te treden. Zijn laatste optreden was bij de opening van de Olympische spelen in London 2012. Het leek erop dat de vele honderdduizenden fans en liefhebbers tot zijn dood zouden moeten wachten, voordat zijn fantastische composities weer ten gehore gebracht zouden worden.

Gelukkig is dat niet zo, want in Spanje nam een aantal zeer getalenteerde muzikanten het initiatief om op indrukwekkende wijze de magische klanken van Oldfield weer tot leven te wekken.

Mike Oldfield was en is wereldwijd een grootheid. Stadionconcerten in vele landen waren lang van tevoren uitverkocht. Zijn eerste compositie Tubular Bells werd 15 miljoen keer verkocht. Ook scoorde hij grote hits met nummers als Moonlight shadow en To France. Nog steeds heeft Oldfieldwereldwijd vele fans.

Vijfenveertig jaar is de Nederlandse kunstenaar en fotograaf Martcel Albion één van de grootste kenner en fan van Mike Oldfield. Tientallen concerten bezocht hij wereldwijd. Uiterst sceptisch reisde hij naar Barcelona om Tubular Tribute te aanschouwen. In een uitverkochte zaal bleef het kippenvel tot het einde van het concert over zijn gehele lichaam aanwezig. Onder leiding van Ruben Alvarez speelde de zesmans formatie van Tubular Tribute de meest imposante vertolking van Mike Oldfield die hij ooit gehoord had. Op emotionelere wijze dan de grootmeester zelf en minimaal net zo goed als hij. 

NOG NOOIT LIVE GESPEELDE COMPOSITIES
Tubular Tribute speelt de instrumentale zeer complexe composities van Oldfield feilloos met het juiste gevoel en met zeer veel enthousiasme en liefde voor de muziek. Alle bandleden wisselen meerdere malen van instrument uitmondend in de allerbeste vertolking van de stukken van Oldfield en precies zoals de meester het zelf bedoeld heeft hoe zijn muziek gespeeld dient te worden.

De band speelt zelfs een aantal composities waar Oldfield zichzelf nooit live aan gewaagd heeft. Natuurlijk komen de grote hits van Oldfield ook voorbij.

Naar de agenda