za 14 okt - 2017 zaterdag 14 oktober 2017

Vetrar Draugurinn + Mercy Isle (USA/NL)

Een nieuwe koude wind in de Nederlandse scene
Pop- & Cultuurpodium P3

Klinkt als: Alternative Rock, Rock, Metal

“And when all the world is lost in shadow / Yours is the only fire I will know. / Bleak is the earth I walk on. / Still the pale light is gone”

VetrarDraugurinn is de band geformeerd rondom songwriter / gitarist Eric Hazebroek (Stream of Passion); showcasing zijn unieke stijl in het toepassen van melancholische melodieën met zware, omlaag gestemde riffs en zijn oog voor subtiele details en diversiteit. In de afgelopen 3 jaar heeft Eric zorgvuldig gewerkt aan het opbouwen van meer dan een album aan materiaal voor wat zijn eerste solo album had moeten worden, maar toen begin 2016 zijn band, Stream of Passion, besloot om aan het einde van dat jaar ermee te stoppen veranderde de plannen. Niet langer was het een extra manier om zijn liefde voor donkere klanken te uiten. Eric had een nieuwe uitdaging nodig voor de periode na Stream of Passion’s einde.

Vetrar Draugurinn bestaat uit 4 basis leden. 4 Vrienden met dezelfde liefde voor muziek, met de melancholie als beginsel. Naast Eric Hazebroek wordt de band gecomplementeerd door goede vriend en partner-in-crime Douwe de Wilde (The Saturnine) op bas, veelzijdige drummer Jim v/d Kerkhof (All for Nothing), en de engelachtige doch donkere stem van Marjan Welman (Autumn, Ayreon). Live zal de band worden bijgestaan door Thomas Cochrane (Hologram Earth, Ancient Rites) op 2de gitaar. Hun gezamenlijke doel is om muziek te maken die van het hart komt, melancholisch en dreigend, intensief en breekbaar op sommige momenten, groots en zwaar op andere momenten.

Eric verklaart: “Gedurende de 26 jaar die ik nou als semiprofessionele muzikant door het leven ga, ben ik langzaam in de rol van songwriter gegroeid. Tijdens mijn tijd in Daeonia (Candlelight Records 1997-2001) was ik voor het eerst de enige die nummers schreef en leerde ik de kracht van subtiele details in melodie en atmosfeer. The Saturnine (2003 – 2013) was de band waarin dit het meest tot uiting kwam. Met een sterke werk ethiek speelde we in naam van het liedje, vermomde we ons technisch kunnen onder een deken van mooie lijnen. Ik ben hier niet om mijn gitaarspel te demonstreren (anderen zijn daar veel beter in dan ik). Ik ben hier om mooie muziek te maken.”

Eric was onderdeel van de Nederlandse/Mexicaanse progressive symphonic metal band Stream of Passion voor de laatste 9 jaar, met wie hij vele optredens deed door heel Europa en zelfs shows speelde in Rusland, Canada, Israël, Mexico, en de Verenigde Staten. Hij is te horen en te zien op 3 albums en een live DVD van de band. Stream of Passion heeft tevens zijn laatste studio album in 2013 volledig gefinancieerd d.m.v. een succesvolle crowdfunding campagne, waarmee bijna 200% van het doel werd behaald.

2017 is de start van een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk in een muzikale zoektocht. Eerst zal er een gelimiteerde EP worden uitgebracht op 30 maart 2017 voor alle muziekliefhebbers en fans van het eerste uur. Dan zal er aan het debuut album worden gewerkt. Alle nummers zijn reeds geschreven en zullen hun plek vinden in het donkere hoekje van het hart.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Mercy Isle.

Naar de agenda