vr 9 mrt - 2018 vrijdag 9 maart 2018

Voltage

+ Support Black Bottle Riot
Pop- & Cultuurpodium P3

Voltage
Voltage, in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, is een 70’s rock band uit de regio Helmond en Eindhoven. Strak als Status Quo en AC/DC en met de bezieling van southern bands als ZZ TOP en Blackberry Smoke zetten de vier brabanders een energieke mix van strakke shuffles en southern rock neer. In 2016 brult de leadzanger Dave zich naar een 2e plek in TVOH en zet daarbij Rock’n Roll weer op de kaart bij mainstream Nederland. Daarna headlined de band een tour met uitverkochte shows bij bekende poppodia van Nederland.

Er worden support-shows gespeeld voor o.a. Miss Montreal en Status Quo in de Heineken Music Hall en festivals als Paaspop en de Zwarte Cross worden op de kop gezet. Het viertal heeft hard gewerkt aan een nieuw album dat begin 2017 uit is gekomen.

Met de EP “Voltage” maakt de band in 2013 haar debuut. Een jaar later volgt de EP “Story So Far” die binnen een maand uitverkoopt. Het debuutalbum “Travellin’ Men” wordt in april 2015 gepresenteerd in poppodium Nirwana. Daarnaast volgen 2 succesvolle jaren waarbij Voltage in 2015 voorprogramma’s speelt voor o.a. Status Quo grootheden Jonh “Rhino” Edwards en John Coghlan.

Voltage brengt je terug naar de 70’s met scheurende gitaren over een strakke ritme sectie.

Black Bottle Riot
‘Waarschijnlijk de beste Southern rock band in Europa’, schreef De Gitarist Magazine over Black Bottle Riot. Met honderden shows in binnen- en buitenland en hun 4e album in aantocht is de band hechter dan ooit. Blues, rock and roll en natuurlijk een dosis country in een overdonderde live show. Daar krijg je wel dorst van…

Voor fans van The Black Crowes, Lynyrd Skynyrd en The Allman Brothers.

Stay Hungry for Rock and Roll!

Tijdschema:
21.00 uur – support Black Bottle Riot
22.00 uur – Voltage

 

Naar de agenda