Dit is echt een geweldig album waar alles in zit. Rustige ballads tot lekkere vuige rock’n roll. David Bowie is een meester en heeft veel prachtige albums gemaakt maar dit is mijn favoriet. Er zit veel drama in en melancholie waar ik erg van hou in muziek. Daarnaast was Bowie een concept denker en komt dat op dit album het beste naar voren. En je kunt lekker meezingen :)

 


2. Sufjan Stevens – Illinois
Dit album is een meesterwerk. Sufjan heeft het gemaakt als een soort gids van of eerbetoon aan de staat Illinois. Het album begint heel rustig met daarna een theatrale symfonische uitbarsting en er staan prachtige nummers op met geweldige teksten. Vooral het nummer Chicago springt er bovenuit of het nummer John Wayne Gacy jr. dat over de seriemoordenaar gaat. Dat verhaal hoort ook bij Illinois. Ook dit is een conceptalbum en zou zo een musical kunnen worden. 

 

3: Bonnie Prince Billy

Bonnie Prince Billy is een van mijn favoriete artiesten en dit vind ik zijn mooiste album. Het heeft me door een moeilijke periode geholpen en is echt een staaltje songwriters vakmanschap. Ik heb hem twee keer kunnen zien. Een keer als songwriter in de Rode bioscoop en een keer met volledige band op Le Guess Who. Beide bijzondere ervaringen. Will Oldham (Bonnie Prince Billy) is ook acteur en dat zie je terug op het podium. Hij is verder wars van commercie en doet lekker waar hij zin in heeft. Zijn muziek staat ook beperkt op Spotify. Ik kan die houding wel waarderen.

 

 

Met welke artiest of act kunnen wij jou in P3 een plezier doen? 

Natuurlijk met een van bovenstaande maar dat is om meerdere redenen niet heel makkelijk voor elkaar te krijgen. Vooral David Bowie niet haha. Ik zou dan zeggen bands als EUT, Pip Blom, Hang Youth etc. Beetje de Nederlandse bands uit het indie circuit. Maar daar moet dan natuurlijk wel genoeg publiek voor zijn.