ma 9 okt - 2017 maandag 9 oktober 2017

Start nieuwe seizoen Muziekcafé P3!

Muziekcafé huisband: Danny Meijer, Dick Bakker, Bert Baks, Bas Poot, Peter Teljeur

Het nieuwe seizoen van het Muziekcafé in de P3 is gestart en belooft flink wat veranderingen! Dit jaar is al de zevende editie van het Muziekcafé. Tom van Houten, organisator: “Ik werk bij de oefenstudio’s in de P3. Op een avond groeide het idee samen met een aantal bezoekers om een avond te organiseren waar bands en andere muzikanten voor elkaar konden optreden om zo meer ervaring op te doen. Dit werd een succes en in de loop van de tijd is hieruit het Muziekcafé ontstaan.”  

Nu zeven jaar later is het Muziekcafé een begrip in de muziekscéne van Purmerend. Inmiddels heeft het Muziekcafé zijn eigen Huisband. Tijdens elke editie kunnen muzikanten zich opgeven om mee te zingen of mee te spelen met de Huisband. Wil je zelf graag ook tijdens een editie van het Muziekcafé een keer meezingen of meespelen met een echte band? Stuur dan een berichtje naar de Facebookpagina van Muziekcafé P3.  

Waarom het Muziekcafé een succes is en een toevoeging aan Purmerend verteld Rob van Oosten, medeorganisator Muziekcafé, ons: “Elke editie van het Muziekcafé is anders. Iedereen is welkom en daarom is er ook een grote diversiteit in muziekgenres. Het Muziekcafé is een goede kans en gelegenheid voor bandjes en andere muzikanten om zich aan elkaar en aan de gasten te kunnen presenteren en om podiumervaring op te doen. Tijdens elke editie hebben we plaats voor een singer-songwriter en een band om hun te laten zien aan het publiek. Voor een aantal edities hebben wij nog plek voor singer-songwriters en bandjes. Wil jij graag als singer-songwriter of met jouw band op het podium staan bij ons? Stuur ons dan een berichtje via de Facebookpagina van Muziekcafé P3! Ook kun je als gast aanwezig zijn bij de Muziekcafé avonden. Iedereen is welkom, je hoeft geen kaartjes te kopen en de prijzen van wijn, biertjes en andere drankjes zijn betaalbaar. 

Donderdag 19 oktober start het nieuwe seizoen Muziekcafé met het thema: Surf on The Rocks in de grote zaal van de P3 in Purmerend. Rob van Oosten: Elke editie geven we de gelegenheid aan een singer-songwriter en aan een band om op te treden en zich te presenteren aan het publiek. Op de eerste editie hebben we als singer-songwriter Daan Appelman op het podium staan. Daan Appelman is een zeer getalenteerde jongen die in de finale heeft gestaan van de kunstbende in 2017. Naast dat Daan een singer-songwriter is die zijn eigen werk maakt en zingt, zingt hij ook nog in de band ‘No Offense’. Naast Daan Appelman hebben wij bij de eerste editie de band ‘Stories From Shamehill’ die voor ons komt optreden. Stories From Shamehill is een surfrock formatie uit Purmerend en Ilpendam. Deze band heeft op diverse festivals al opgetreden zoals het Surfer Joe Summer Festival in Italië wat het belangrijkste surfmuziek evenement ter wereld is.”  

Naast de eerste editie, zijn er al een aantal andere edities gepland. De volgende edities vinden plaats op vrijdag 24 november met het thema ‘Young But Strong!’ en donderdag 14 december met het thema ‘Pimp Up that Tree!’  

De eerste editie is op donderdag 19 oktober vanaf 20.00 uur in de grote zaal van Pop- & Cultuurpodium P3 in Purmerend. Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina van Muziekcafé P3 of p3purmerend.nl . 

meer nieuwsberichten