Spoken Word Festival met Bahghi en Daniëlle Zawadi, Kompas en meer

Maak kennis met

Spoken Word Festival

Hét Spoken Word Festival vindt op 11 mei voor de eerste keer plaats in Pop-en cultuurpodium P3 en Theater de Verbeelding. In P3 staan spoken word artiesten Bahghi & Daniëlle Zawadi met hun voorstelling IT Girl en Kompas die dichtende woordkunst en conceptuele storytelling combineren me oldskool en mengen met trap, dub en vanoudse boombap. In Theater de Verbeelding staat een confronterende rapvoorstelling “We are (not) Tupac Shakur” over de gelijknamige Tupac van Dieheleding. Wil je naar alle voorstellingen, koop dan een combiticket. Je kunt natuurlijk ook voor een van de afzonderlijke voorstellingen gaan.

Bahghi & Daniëlle Zawadi
Yo, check this! Mijn telefoon heeft depressie!
De nieuwe voorstelling van Bahghi en Daniëlle Zawadi, genaamd IT GIRL, nodigt je uit om ongegeneerd eerlijk te zijn. Twee internet vriendinnen spiegelen het proces van thuiskomen tot naar bed gaan. Ze gaan na wat er schuilt achter de Instagram-verhalen en sociale verplichtingen. Hoe lang houden ze het vol; voldoen aan het beeld dat er online wordt geschetst? Wat voor beelden laat een depressieve telefoon je ook wel niet zien?

In een door melodie en poëzie gedreven vertelling stellen Bahghi en Zawadi zich kwetsbaar op terwijl ze antwoorden proberen te vinden op deze vragen. Ze schakelen tussen voice memo’s, astrologie memes en een veel te lange schermtijd. Een introvert weefsel van ervaringen dat zonder geek-cultuur, obsessies met IT en liefde voor natuurkunde uiteen zou vallen. Met de muziek en optimistische melodieën van Bahghi en de doordringende spoken word teksten van Zawadi komt het duo voor het eerst samen in deze voorstelling.

Bahghi belichaamt wat het betekent om een zangeres, songwriter en producent te zijn met verhalen die je achterlaten met een glimlach. In 2018 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting jazz zang en recent kwam haar debuutalbum ‘All One’uit. Daniëlle Zawadi schrijft proza en treedt op met spoken word, waarbij ze haar bi-culturele achtergrond als tweede generatie Nederlander met Congolese roots belicht.Ze initieerde Het Zwarte Schaap (platform voor woordkunst) en won verschillende prijzen, waaronder de Black Indigenous People of Color Voice Award in 2020. Inmiddels heeft ze met twee voorstellingen door het land getourd en staat haar werk gepubliceerd in verschillende literaire bladen.


Kompas

Kompas is een Noord-Hollands hiphop-collectief met rappers Split en Vano, bijgestaan door producer Sebrac, geinspireerd door oldschool boombap en 90s classics. Grootgebracht, en niet veel meer om handen dan het Purmerendse platteland, volbrengen de drie jongens dichtende woordkunst waarin conceptuele storytelling en tot de verbeelding sprekende symboliek centraal staat. Door middel van variërende flow, originele thema’s en snelle of langzame BPM’s daagt Kompas zich met elk project telkens opnieuw uit. Ergens in hun thematiek, tussen de regels door, klinkt hun grauwe, en met Hollands accent beladen stem als een reality check, dat zegt waar het op staat.


We are (not) Tupac Shakur

Theatercollectief DIEHELEDING doet een poging het mysterie Tupac in een persoon te vatten. Een poging gedoemd te mislukken, want ongemakkelijke vragen en nog ongemakkelijkere antwoorden leggen het maakproces plat. Kunnen ze, als Nederlands hiphopcollectief, zich dit Afro-Amerikaans muziekgenre en het levensverhaal van hun held eigenlijk wel toe-eigenen? En hoe zit het met de rolverdeling? Wie moet of mag Tupac spelen? Of zijn moeder lack Panther Afeni? Platenbaas Suge Knight? Wat mag wel en wat mag niet? En wie bepaalt dat? Deze voorstelling vindt plaats in de theaterzaal en wordt verzorgd door Theater de Verbeelding.

Tickets
Al onze prijzen zijn inclusief € 1,70 service fee
Prijzen Combiticket
Voorverkoop
Deurverkoop
€ 25,00
€ 14,20
€ 16,70
Datum zaterdag 11 mei 2024
Tijd Open
Aanvang
Einde
20:30 uur
21:30 uur
00:00 uur
Leeftijd Alle leeftijden
Kleine zaal 20.30 | deur open
20.30-21.30 | DJ
21.30-22.15 | Bahghi & Daniëlle Zawadi
22.15-22.45 | DJ
22.45-23.30 | Kompas
23.30- 0.00 | DJ
Theaterzaal 19:00 | deur open
20.00 | DIEHELEDING "We are (not) Tupac Shakur"
21:30 | einde voorstelling

En wat wil je dan nog meer

 
vr 06 sep

Bermuda’s Dek vol.5

Aanvang 21:00 uur, voorverkoop € 13,70
za 07 sep

Shivers Hardstyle Classics

Aanvang 15:00 uur, voorverkoop € 19,50
vr 13 sep

Vengeance & Picture

Aanvang 21:00 uur, voorverkoop € 19,20
 
Wij gebruiken cookies Lees meer