zo 2 juni
The Blues
met Twelve Bar
Blues Band
met Twelve Bar Blues Band

Maak kennis met

Klinkt als: Blues

Twelve Bar Blues Band

Zit- en staconcert

Tijdens dit concert kun je zitten, maar kun je niet stil zitten dan mag je natuurlijk ook staan of dansen.

Toen Jan J. Scherpenzeel aka J. J. Sharp en Kees Dusink in 2005 de 12BBB oprichtten hadden ze ongetwijfeld in hun achterhoofd dat dit niet zomaar een meeloper van een bluesband zou worden. Gelijk kregen ze want toen hun debuut CD: ‘The Blues Has Got Me’ in 2006 op de markt werd gegooid was hun naam in Nederland en daarbuiten reeds gemaakt.

Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische 12BBB na 10 succesvolle jaren; 4 prachtige Cd’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland. De muziek van 12BBB wordt op de blues radiostations nog steeds wereldwijd gedraaid en de bekeken live opnames op YouTube exploderen zowat. De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen.

De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk(!) en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (Lead Vocals&Harmonica) en Kees Dusink, (Lead&Slide guitar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. De samenwerking tussen deze twee grootmeesters blijkt onwaarschijnlijk goed uit te pakken. Als componisten duo staan ze aan de basis van bijna het gehele 12BBB repertoire en ook op de bühne weten de twee elkaar blindelings te vinden en de muziek naar grote hoogten te stuwen. Verder heeft 12BBB een rhythmsectie die op zich al de moeite waard is om eens goed voor te gaan zitten. Bassist Patrick “Sideburn” Obrist, drummer Jeffrey van Duffelen en 2e gitarist Peter Langerak vormen samen de hechte basis van 12BBB.

Tickets
Al onze prijzen zijn inclusief € 1,70 service fee
Prijzen Voorverkoop
€ 11,70
Datum zondag 02 juni 2024
Tijd Open
Aanvang
Einde
14:30 uur
15:00 uur
18:00 uur
Leeftijd Alle leeftijden
ZItconcert Wil je liever staan?
Dat kan natuurlijk ook!
Meer info

En wat wil je dan nog meer

 
zo 03 mrt

The Blues met Veldman Vintage Project

Aanvang 15:00 uur, voorverkoop € 16,70
zo 07 apr

The Blues met Java Webster

Aanvang 15:00 uur, voorverkoop € 16,70
zo 12 mei

The Blues met Johnny Feel Good

Aanvang 15:00 uur, voorverkoop € 16,70
 
Wij gebruiken cookies Lees meer