De platenkoffer van
Henk Grader

23 november 2021

De platenkoffer van Henk Grader

Je muziekkeuze zegt veel over wie je bent. Daarom vraagt P3 zich af: stel je mag 3 albums meenemen naar een onbewoond eiland, welke mogen dan niet ontbreken in je platenkoffer of op je playlist? In verband met de aanstaande verkiezingen zijn wij de benieuwd wat de muziekkeus van onze lokale volksvertegenwoordigers is en wat deze voorkeur over hen blootlegt.

Even voorstellen. Henk Grader.
Van af eind 2018 raadslid voor de Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster
Zelfstandige ondernemer in de technische adviesbranche. Vanaf 1986 tot en met 2002 heb ik vanuit de PvdA reeds mijn steentje als raadslid in de groei van Purmerend bijgedragen. Onder ander de mogelijkheden tot realisatie van Weidevenne, was een primair agendapunt binnen politiek Purmerend.
De afgelopen periode heeft het huidige college veel gerealiseerd. Maar nog niet genoeg, de ingeslagen weg kan gecontinueerd worden. Met de mooie Beemster erbij zal Purmerend uitgroeien tot een volwaardige en leefbare stad.

No.1
Blue October.
Mijn jongste dochter heeft een poosje in de USA gewoond & gewerkt. Van deze band wist ik toen het bestaan nog niet af. In Dalles Texas kwamen we heel toevallig in contact met een tweetal bandleden. Resultaat, diezelfde avond concert meegemaakt en na afloop de jongens gesproken. Later in de Melkweg Amsterdam nog een tweetal concerten mee mogen maken. Tijdens het concert wordt je werkelijk als een magneet in hun passie meegetrokken. Frontman Justin Furstenfeld door drugs een zwaar verleden, heeft zich echter volledig teruggevochten. Dus muziek vol met passie, maar ook met een boodschap.

No.2
Rammstein.
Tja wat moet ik hier nog over schrijven. Wat je hier ook van gaat vinden, het is zeer zeker “onderscheidend”. En ja, de rode draad met mijn levenspad, die kan ik hier wel redelijk in terug vinden.
Over de stijl van hun muziek, die is vol & stevig. En ik kan jullie garanderen dat tijdens een concert de oortjes en oogjes zich geen minuut gaan vervelen. In Berlin een aantal concerten meegemaakt, impact hiervan blijft vervolgens nog een aantal dagen bij je hangen.

No.3
Beth Hart.
Als hekkensluiter heb ik gekozen Beth Hart. Niet om de impact van deze dame, die is immers goed aanwezig. Meer om het tempo, die is wat lager als de vorige twee nummers.
Beth Hart, USA en eentje met een ruwrandje! Haar achtergrond is tot een zeker niveau te vergelijken met die van Justin Furstenfeld (Blue October) een verleden wat gedirigeerd werd door drugs & alcohol. Maar ook Beth Hart heeft zich hier weer volledig uit opgetrokken. Ook haar concerten zijn een must om mee te maken. Niet iemand die plichtmatig de 2 uurtjes rondmaakt, maar ook hier je als een magneet meetrekt in de passie en emotie. En kijk niet gek op als zij drie uurtjes zonder onderbreking doorgaat.

Wij gebruiken cookies Lees meer