Over ons

Pop- en Cultuurpodium P3 is het podium voor live popmuziek, dance en theater in regio Waterland. P3 staat open voor jouw muzikale initiatief en ideeën, P3 is er voor jou. Als bezoeker, als muzikant, als medewerker. Voel je welkom je mening te uiten aan de bar, via mail, social media of telefoon, we staan er zeker open voor.

P3 opende haar deuren op 31 maart 2006 op initiatief van de Gemeente Purmerend. Het is gevestigd aan de rand van het centrum. P3 is het centrum voor popcultuur in de regio Waterland en heeft de beschikking over twee popzalen (capaciteit 850 en 300 bezoekers), een vlakke vloer theaterzaal ( 130 zitplaatsen) en vijf oefenruimtes voor muzikanten. In de popzalen programmeert P3 wekelijks concerten en dance avonden. Het programma is te vinden op deze website en wordt gemiddeld twee maanden van tevoren bekend gemaakt.

P3 brengt popmuziek in de breedste zin van het woord, zo vind je op het programma verschillende soorten genres, cross-overs, publiekstrekkers, reeds gearriveerde artiesten, local heroes, maar uiteraard is P3 ook het podium voor opkomend talent en genre overschrijdende muziek en dans avonden voor (bijna) alle leeftijden. De stichting heeft een bestuur en in P3 werken gemiddeld 30 vrijwilligers en een kleine betaalde staf.

(oud) P3 vrijwilligers, medewerkers en stagiair(e)s

In P3 repeteren wekelijks 4 muziekverenigingen, waaronder Harmonie Crescendo, Stedelijk Orkest Purmerend, Symfonische Orkest Purmerend e.o. en Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Tevens vinden er elke week danslessen van Danla Dan’s Centrum plaats in de theaterzaal en yogalessen door Wakker Yoga in de lounge. P3 heeft een samenwerkingsverband met Muziekschool Waterland, gezamenlijk hebben zij De Popfabriek opgericht, een popschool waarbij de lessen in P3 worden verzorgd.

In de theaterzaal wordt de programmering verzorgd door Theater de Verbeelding, programma informatie is te vinden op www.theaterdeverbeelding.nl. P3 biedt tevens kantoorruimte aan de organisatie van het jaarlijkse Reuring Festival, meer informatie over dit internationale zomerfestival vol muziek en theater is te vinden op www.reuring.com.

Bestuur P3
Bojan Dekker – voorzitter
Fred Bond
Marco van der Voort
Peter de Koster
Rob Bout