Americanafan
Monique van Zuthem

24 juli 2020

Lokale helden Bakkerij Harry de Groot

Het is dringen op Padjedijk.

De smalle straat legt het succes en dagelijks dilemma van Bakkerij Harry de Groot in deze bijzondere tijden bloot. Aan de linkerzijde van de bakkerij staat een lange rij: hoe komen mensen bij je buren binnen als jouw trouwe klanten hun ingang blokkeren en er 1,5 meter afstand gehouden moet worden?

U snapt het al, de 1 zijn dood is de ander zijn brood.

Zowel buren als klanten van Harry ondergaan de afstandstucht zonder ergernis of haast. Het gaat er gemoedelijk aan toe in Purmerend. Als uw verslaggever aan de beurt is vraagt hij naar bedrijfsleidster Monique. Er wordt met ‘boven’ gebeld.

Ik sprak Monique van Zuthem enkele dagen daarvoor. P3 is deze zomer op zoek is naar Lokale Helden leg ik haar uit. Artiesten maar ook personen, bedrijven of instellingen die een band met muziek en Purmerend en omgeving hebben. Of Bakkerij Harry de Groot interesse heeft om kaasstengels in een pakket te doen. Om op deze manier de aandacht van P3 voor Lokale Helden op ludieke wijze te onderstrepen. Monique begrijpt de boodschap en gaat overleggen met haar collega’s. Kom van de week anders even langs vraagt zij.

Beneden aangesneld brengt Monique goed nieuws: ‘we kunnen de kaastengels voor een vriendenprijsje aanbieden’. Wel vraagt zij zich af wat de tegenprestatie van een Lokale Held is. Tevreden met de stengels en de aangeboden prijs antwoord ik: ‘graag een poster met onze programmering op het raam van de zaak. Maar alleen als je wat met muziek hebt. En een kort interview, inclusief de belofte dit te delen op de sociale kanalen van de bakkerij. Want, zo zag uw verslaggever op het wereldwijde web, Harry scoort niet alleen met rijen voor de deur, ook de digitale file voor de virtuele etalage mag er zijn. Bijna 5.400 personen hebben de bakker op Facebook ‘aangeleukt’ als vriend. Over de muziek zegt Monique, moet ik even nadenken.

Ik reken een heerlijk koffiebroodje met kaneel af (nee, inpakken hoeft niet, ik eet het direct op…) en beloof de kaasstengels later te komen ophalen.

Inmiddels zijn we 2 weken verder. De eerste klanten van P3 genoten reeds van de hartige snack bij een drankje. Monique heeft ondertussen nagedacht over ‘wat zij met muziek heeft’. Haar stem klinkt opnieuw naar keuzestress: ‘Ojee, er is zo veel…’.

Ik help haar:’ Hij had blond haar en donkere ogen waarin je verdween toen hij je vroeg om voor het eerst van je leven mee te gaan naar een concert’. Monique schatert het uit en corrigeert: haha, nee hoor, hij heeft grijsgroene ogen en donker haar. Het tofste concert trouwens was dat van Tina Turner in de Gelredome.

Op de vraag wie zij in P3 zou willen zien antwoord Monique zonder aarzeling: Waylon. Dat kan, ijs, corona en weder dienende, geregeld worden. Ik noteer de antwoorden en vraag mij af: welke kleur haar en ogen heeft die populaire Nederlandse americana-country zanger?

 

Wie: Monique van Zuthem

Van: Bakkerij Harry de Groot

Wat: Kaasstengels en koffiebroodje met kaneel

Muziekgebeurtenis: Tina Turner in de Gelredome

Wie zou je graag in P3 zien: Waylon

 


 

"Het tofste concert was dat van The Queen of Rock 'n' Roll Tina Turner in de GelreDome."

 
Wij gebruiken cookies Lees meer