De platenkoffer van
Astrud Wildschut

19 november 2021

De platenkoffer van Astrud Wildschut

Je muziekkeuze zegt veel over wie je bent. Daarom vraagt P3 zich af: stel je mag 3 albums meenemen naar een onbewoond eiland, welke mogen dan niet ontbreken in je platenkoffer of op je playlist? In verband met de aanstaande verkiezingen zijn wij de benieuwd wat de muziekkeus van onze lokale volksvertegenwoordigers is en wat deze voorkeur over hen blootlegt.

Wij: Hallo Astrud, leuk dat je meedoet met onze rubriek. Wil je de lezers van deze rubriek kort onthullen wie- en van welke partij je bent en waar jullie voor staan?

Jij: Nou hallo! Ik ben Astrud Wildschut, 51 jaar, woon met mijn vriend, zoon van 17 en 5 katten in de Purmer Zuid. In het dagelijks leven ben ik raadslid voor D66, zit in het bestuur van de thema afdeling Duurzaam van D66, ben ik voorzitter van de werkgroep Dierenwelzijn van D66 en sinds kort ben ik ook nog bestuurslid bij de Wereldwinkel.

D66 staat voor een open en inclusieve samenleving. We zijn voor gelijke kansen, goed onderwijs en een gezonde groei van de gemeente. We zien graag dat iedereen vrij is van zorgen over klimaat, groen en dierenwelzijn. En wat ons betreft loopt duurzaamheid hier als een rode draad doorheen. We laten iedereen vrij, maar niemand vallen.

Wij: Waar het werkelijk om draait: welke 3 albums klinken er op jouw onbewoonde eiland en waarom?


Muse

Muse moet absoluut mee, het liefst alle albums. Mijn all time favorite bandje. Sinds het uitkomen van hun cd Origin Of Symmetry in 2001 ben ik fan. Ben ook naar elk concert geweest als ze in Nederland waren; van Paradiso naar Ahoy, de Arena, (toen nog) HMH en in Ziggo. En zoals een diehard fan betaamt vind ik ook echt elk album geweldig. Muse weet wel altijd te verrassen door bij elk nieuw album weer net een andere stijl te kiezen, en dat is wel eens even wennen. Maar dan toch na een paar keer luisteren is het weer net zo briljant als alle voorgaande albums. Het is dan ook echt te lastig om een favoriet nummer uit te kiezen. Als ik er eentje moet kiezen dan degene waardoor ik Muse heb leren kennen en dat is Plug in Baby.


Bruno Uptown Funk

Ik hou heel erg van met muziek meezingen in de auto, bij voorkeur in mijn eentje want zo goed zijn mijn zangkwaliteiten nou ook weer niet…. Dat levert overigens voor het stoplicht wel eens verbaasde blikken op van medeweggebruikers! Het meezingen kan prima met Muse. Maar funk en soul zijn dan ook wel favoriet. Dus als tweede album zou ik dan kiezen voor Unorthodox Jukebox. Mijn favoriete meezingnummer van Bruno is Uptown Funk.


Leo Sayer – When I Need You

Het is echt onmogelijk om uit alle muziek die ik goed vind, en dat is ook best heel divers, maar drie albums te kunnen kiezen. Ik had natuurlijk een album kunnen kiezen van Astrud Gilberto, de zangeres waar ik naar vernoemd ben. Maar dat behoort niet echt tot mijn favoriete muziek. Het grappige is dat ik de laatste tijd de muziek die mijn ouders vroeger draaide wat meer ben gaan waarderen. Dus dan kies ik als derde album er eentje met een herinnering aan de muziek van mijn ouders en dat wordt dan Gold Collection van Leo Sayer. Dan hebben we gelijk al het beste wat hij ooit heeft uitgebracht te pakken. Als favoriete nummer kies ik dan When I Need You uit 1977. Maar het had ook Orchard Road kunnen zijn, of Thunder in My Heart.

Wij: Dank je wel voor het kijkje in je hart en ziel. Resten ons nog 2 dingetjes: met welke artiest of act kunnen wij jou in P3 een plezier doen en in welke platenkoffer van welke politieke tegenstrever duiken wij de volgende keer?

Muse en Bruno Mars zijn waarschijnlijk een beetje lastig naar P3 te krijgen, maar zou wel heel leuk zijn. Leo Sayer treedt wel op in zalen als P3 en is nog echt heel goed bij stem. En een leuke vent in het echt ook. Dus als jullie Leo weten te halen…..dan sta ik vooraan!

Ik geef het stokje door aan Chris Boer.

Wij gebruiken cookies Lees meer