De platenkoffer
Manja van der Weit

18 november 2021

De platenkoffer van Manja van der Weit

Je muziekkeuze zegt veel over wie je bent. Daarom vraagt P3 zich af: stel je mag 3 albums meenemen naar een onbewoond eiland, welke mogen dan niet ontbreken in je platenkoffer of op je playlist? In verband met de aanstaande verkiezingen zijn wij de benieuwd wat de muziekkeus van onze lokale volksvertegenwoordigers is en wat deze voorkeur over hen blootlegt. 

Wij: Hallo Manja, leuk dat je meedoet met onze rubriek. Wil je de lezers van deze rubriek kort onthullen wie- en van welke partij je bent en waar jullie voor staan?

Jij: Ik ben Manja van der Weit, 48 jaar geleden geboren en getogen in Purmerend. Woonachtig in de Weidevene met mijn man en onze twee volwassen kinderen. Naast mijn werk als teammanager, ben ik commissaris bij een verzekeraar. En daarnaast al jaren actief in de politiek en nu de lijsttrekker van de VVD. In ons verkiezingsprogramma staan er een heleboel punten, maar de drie belangrijkste zijn toch wel: 1) meer en sneller huizen bouwen, 2) de financiën: we moeten prioriteiten stellen en keuzes durven maken en 3) we willen een parkeergarage zoals het Lammetje terug op de Schapenmarkt.

Wij: Duidelijk geluid Manja maar nu waar het werkelijk om draait: welke 3 albums/ cd’s /playlists klinken er op jouw onbewoonde eiland en waarom?

Anouk – One Word

Best een moeilijke vraag! Ik hou heel erg van muziek, maar ook echt van allerlei soorten muziek. Van Anouk tot Hazes, van Bach, tot Queen en Bob Marley. Maar ik begrijp dat ik moet kiezen…..Dan kies ik toch voor Anouk, lekker hard en dan natuurlijk ook flink mee bleren! Heerlijk. Op een onbewoond eiland hoort niemand me, dus daar kan dat wel ?

Barbra Streisand – The Way We Were (LIVE) 2018

Barbara Streisand, ik vind haar zo een prachtige stem hebben. Je zal toch maar zo kunnen zingen, dat lijkt me heerlijk!

Hazes – Heel Holland zingt 2021

Als derde zou ik kiezen voor Hazes, we gaan geregeld naar Heel Holland zingt. Wat een feest is dat altijd. Daar kan ik echt van genieten.

Wij: Dank je wel voor het kijkje in je hart en ziel. Resten ons nog 2 dingetjes: met welke artiest of act kunnen wij jou in P3 een plezier doen en in welke platenkoffer van welke politieke tegenstrever duiken wij de volgende keer?

Antwoord
Ik word heel blij van Queen Mania, ik heb ze jaren geleden in P3 gezien. Echt enorm goed. En dan weer net als toen, samen met mijn man, vrienden en mijn moeder die hier ook heel veel van houdt. Lijkt me nu al een enorm geslaagde avond. Maar ook een UB40 of Bob Marley tribute band.

Ik geef het stokje door aan Astrid Wildschut.

Wij gebruiken cookies Lees meer