De platenkoffer
van Eveline Tijmstra

16 november 2021

De platenkoffer van Eveline Tijmstra

Je muziekkeuze zegt veel over wie je bent. Daarom vraagt P3 zich af: stel je mag 3 albums meenemen naar een onbewoond eiland, welke mogen dan niet ontbreken in je platenkoffer of op je playlist? In verband met de aanstaande verkiezingen zijn wij de benieuwd wat de muziekkeus van onze lokale volksvertegenwoordigers is en wat deze voorkeur over hen blootlegt. 

Wij: Hallo Eveline, leuk dat je meedoet met onze rubriek. Wil je de lezers van deze rubriek kort onthullen wie- en van welke partij je bent en waar jullie voor staan?

Eveline: Mijn naam is Eveline Tijmstra, 41 jaar en samenwonend met Jeroen en onze twee meiden en werkzaam als wethouder voor het CDA. Ik zit bij het CDA omdat ik geloof in een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien. Een samenleving waarbij gemeenschapszin, verbinding, vertrouwen en hoop het uitgangspunt vormen. En waarbij we nadenken over de langere termijn. Deze kijk op de samenleving vind je terug in de uitgangspunten van het CDA.

Welke 3 albums/ cd’s /playlists klinken er op jouw onbewoonde eiland en waarom?

JW Roy – Hier zijn we samen

Het nummer ‘Hier zijn we samen’ vertelt voor mij het verhaal van de samenleving waarin ik geloof. Met zoveel verschillen toch zoveel gemeen. Een nummer dat gaat over verbinding en naar elkaar omzien. Prachtige tekst.

Shakira – try everything

Een fantastische film die ik met mijn met dochters heb gezien. Een nummer over alles willen proberen, een nummer over vallen en opstaan, over niet opgeven en doorzettingsvermogen. Een nummer dat ik veel gedraaid heb en heel hard meegezing als er weer eens iets tegen zit of niet gaat zoals je graag zou willen.


Olly Murs – Dance With Me Tonight


Super leuk en vrolijk nummer. Dit nummer stond op het programma bij ‘song en dance ouders’ van het NKT waar ik twee jaar geleden aan meedeed. Dit was voor mij het eerste moment na een kleine 30 jaar om actief weer iets met zang en dans te doen. Kan ik het op een eiland niet alleen hard meezingen maar ook mee dansen!

Wij: Dank je wel voor het kijkje in je hart en ziel. Resten ons nog 2 dingetjes: met welke artiest of act kunnen wij jou in P3 een plezier doen en in welke platenkoffer van welke politieke tegenstrever duiken wij de volgende keer?

Artiest: Dan kies ik voor Pink, wat een powervrouw! En super leuke muziek.

Ik geef het stokje door aan Manja van der Weit.

Wij gebruiken cookies Lees meer