De platenkoffer van
Jeroen Adolfs

15 november 2021

De platenkoffer van Jeroen Adolfs

Je muziekkeuze zegt veel over wie je bent. Daarom vraagt P3 zich af: stel je mag 3 albums meenemen naar een onbewoond eiland, welke mogen dan niet ontbreken in je platenkoffer of op je playlist? In verband met de aanstaande verkiezingen zijn wij benieuwd wat de muziekkeus van onze lokale volksvertegenwoordigers is en wat deze voorkeur over hen blootlegt.

Wat zit er in de platenkoffer van Jeroen Adolfs?

Wij: Hallo Jeroen, leuk dat je meedoet met onze rubriek. Wil je de lezers van deze rubriek kort onthullen wie- en van welke partij je bent en waar jullie voor staan?

Jeroen: Ik ben inderdaad Jeroen Adolfs, geboren in Nijmegen, vanaf mijn derde tot mijn zeventiende woonachtig geweest op Curaçao, en sinds 1971 inwoner van het mooie Purmerend. Ik ben dus geen echte Purmerender maar heb inmiddels wel 50 jaar ervaring.

Ik adem sociaaldemocratie en ben daarom lid van de PvdA. Onze verkiezingsleus is deze keer “veel beloofd, meer gedaan”. Dat zegt vooral alles over de grote hoeveelheid (sociale huur) woningen die wij toegevoegd hebben aan de Purmerendse pijplijn. De klus is echter nog niet geklaard en we moeten dus verder….

 

Welke 3 albums/ cd’s /playlists neem je mee naar een onbewoond eiland en waarom? 

 

Hallelujah in de uitvoering van Jeff Buckley

Dit is inmiddels een wereldnummer geworden. Iedere serieuze zanger of zangeres heeft hier zijn eigen draai aan gegeven. Recent is hier ook de Nederlandse vertaling door Jan Rot, een meesterwerk, aan toegevoegd. De versie van Jeff Buckley is een van de meest authentieke uitvoeringen.

 

Old Man van Neil Young

Neil Young heeft vele kunstwerkjes gemaakt en met zijn a-typische stemgeluid is hij bij de eerste noot al te herkennen. Zijn repertoire geeft mij een muzikale invulling voor mijn melancholische momenten.

 

 Comfortably Numb in de uitvoering van Roger Waters (In the flesh)

Met stip op 1Pink Floyd Ja dat is mijn top band. Ga naar een concert en je ziet regelmatig setjes van opa, vader en zoon. Hun muziek is universeel en overal bekend. Ook bij deze band speelt de rivaliteit je bent of voor David Gilmour of voor Roger Waters. Ik ben voor Roger Waters vanwege de theatrale toevoegingen tijdens de concerten. 

Met welke artiest of act kunnen wij jou in P3 een plezier doen?

P3 associeer ik vooral met de vele goede coverbands die Nederland rijk is. De beste in mijn ogen is Pink Floyd Project.

 

 

Ik geef het stokje door aan Eveline Tijmstra

Wij gebruiken cookies Lees meer