De platenkoffer
van Melvin Smid

9 november 2021

De platenkoffer van Melvin Smid

Je muziekkeuze zegt veel over wie je bent. Daarom vraagt P3 zich af: stel je mag 3 albums meenemen naar een onbewoond eiland, welke mogen dan niet ontbreken in je platenkoffer of op je playlist? In verband met de aanstaande verkiezingen zijn wij de benieuwd wat de muziekkeus van onze lokale volksvertegenwoordigers is en wat deze voorkeur over hen blootlegt. 

Wat zit er in de platenkoffer van Melvin Smid?

Wij: Hallo Melvin, leuk dat je meedoet met onze rubriek. Wil je de lezers van deze rubriek kort onthullen wie- en van welke partij je bent en waar jullie voor staan?

Melvin: Mijn naam is Melvin Smid, 43 jaar, getrouwd, vader van een zoon en vanaf 1982 woonachtig in Purmerend. Momenteel ben ik werkzaam als specialist inclusief sporten bij Spurd. Daarnaast ben ik actief in het rolstoeltennis en heb de ambitie om deel te nemen aan de paralypics van 2024. In het verleden ben ik lange tijd actief geweest als Coördinator Leeghwaterpark bij het Reuring Festival.

Sinds 2014 ben ik namens de Stadspartij – Beemster Polder Partij raadslid in de gemeenteraad van Purmerend. In deze rol houdt ik mij o.a. bezig met sport, cultuur, evenementen, jeugd, welzijn, toegankelijkheid, werk & inkomen en onderwijs.

De Stadspartij – Beemster Polder Partij staat voor een gemeente, waarbij Purmerenders en Beemsterlingen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Waar de gemeente en politiek makkelijk bereikbaar zijn voor alle inwoners….Samen 1 Purmerend…Altijd dichtbij!

Wij: Politiek en correct klonk nog nooit zo mooi Melvin, maar nu ter muziek zake.

Welke 3 albums/ cd’s /playlists neem je mee naar een onbewoond eiland en waarom?

Laat ik eerst zeggen dat ik ben opgegroeid met singles en ook met videoclips op MTV en later TMF. Mijn favoriete muziek is echt afhankelijk van de emotie en gevoel die ik op dat moment heb. Er zijn veel nummers die mij diep kunnen raken, maar het hele album van die artiest zal ik wellicht dan niet hebben. Mijn smaak is daarom heel divers.

Soul Asylum – Runaway Train

Een nummer die ik in mijn jeugd grijs draaide en mij doet denken aan het maken van keuzes, zowel uit het verleden, heden en toekomst. Tevens dat we meer naar elkaar moeten omkijken, elkaar meer moeten helpen en wat vaker liever voor elkaar moeten zijn.

Keala Settle / The Greatest Showman – This is me

Dit nummer is mij op het lijf geschreven! Het gaat over de strijd van het leven, het gevoel hebben dat je het waard bent, over nooit opgeven en kansen pakken als ze voorbijkomen.

Nielson – Hoogste Versnelling

Wat je droom ook is: Waar een wil is, is een weg! Waar de ene deur dicht gaat, gaat een andere open. Het gaat erom wat jij er zelf aan doet. Jij alleen kan die strohalm pakken en je droom doen aankomen. Haal het uiterste uit je eigen kunnen!

Met welke artiest of act kunnen wij jou in P3 een plezier doen?

Jaren geleden had ik het geluk om een zeer intiem concert van Bløf mee te mogen maken in P3, een avond om nooit meer te vergeten. Het zou geweldig zijn als dat ooit nog een keer kan.

 

Ik geef het stokje door aan Jeroen Adolfs

Wij gebruiken cookies Lees meer