Uniek muzikaal improvisatieproject

8 november 2021

Doe mee met uniek muzikaal improvisatieproject van componist Merlijn Twaalfhoven

Er komen bijzondere maanden aan: op 1 januari 2022 worden Purmerend en de Beemster één gemeente en hopelijk is er de komende maanden veel meer mogelijk dan in het afgelopen jaar.

Theater de Purmaryn, Poppodium P3 en Theater De Verbeelding willen daar stil bij staan. Het is onze bedoeling om de decembermaand daarvoor te gebruiken. In die maand willen we samen met alle culturele instellingen, muzikanten, zangers en zangeressen uit Purmerend en de Beemster aan de inwoners duidelijk maken dat er weer van Cultuur genoten kan worden, en wel in het Purmer-END-of-the-year-festival. Dat festival culmineert in het weekend van 17, 18 en 19 december in een grote tent op de Koemarkt in Purmerend. Daar vieren we dan ook het samengaan van de twee gemeenten.

Een wel heel bijzonder onderdeel van het programma in dat weekend wordt een project dat musicus, componist en theatermaker Merlijn Twaalfhoven heeft bedacht. Een project dat we de voorlopige werktitel BurmsterJamBam hebben gegeven.

Merlijn Twaalfhoven (Home – Twaalfhoven (merlijntwaalfhoven.com) organiseerde overal ter wereld onalledaagse en prikkelende voorstellingen. Hij deed dat o.a. in een vluchtelingenkamp in Jordanië, bij een huiskamerfestival in Jeruzalem, in een oude fabriek in Zaandam, in de Carnegie Hall in New York en op een VN conferentie in Alpbach.

En nu dus ook in Purmerend.

Wij hebben hem gevraagd om in het kader van de fusie tussen de gemeente Purmerend en de gemeente Beemster een spraakmakend project te bedenken. En dat heeft hij gedaan. Enige honderden muzikanten en koorleden uit Purmerend en de Beemster studeren op één dag een door Merlijn speciaal gecomponeerd muziekstuk in en voeren dat aan het eind van de dag gezamenlijk uit. Op deze manier willen wij, als gezamenlijke culturele sector, de samenvoeging van de twee gemeenten inluiden.

Wij zoeken daar dus de medewerking voor van alle muzikanten, zangers en zangeressen in Purmerend en de Beemster.

Deelnemers hoeven niets voor te bereiden, afgezien van enkele noten voor het slotstuk. Het stuk zal ongeveer 40 minuten duren. Op zaterdagochtend 18 december wordt het in secties gerepeteerd en ’s middags wordt het dan 2 keer opgevoerd in de tent op de Koemarkt. De tent is van alles voorzien: stoelen, geluid, licht, podium etc.

Meer informatie of aanmelden kan bij productieleider BurmsterJamBam:

Erika Nannings (info@wiewatwaarop49.nl/0654667049)

Met vriendelijke groet,
Wouter van Waardt en Cor Stam (Theater De Verbeelding)
Robert Bout (Poppodium P3)
Tommie van Eck (Theater de Purmaryn)

Kijk ook oproep van Merlijn

Wij gebruiken cookies Lees meer