17 oktober 2021

Jacob. D. Edward winnaar van de Waterlandse Popprijs

Jacob. D. Edward wint de finale van de Waterlandse Popprijs (WAPP). Naast Jacob D. Edward hebben The Cruz, KVBA, Kompas en songwriter Roy de Smet meegedaan aan de Waterlandse Popprijs. De bezoekers hebben tijdens de finale de nodige veelzijdigheid kunnen zien in de PX Volendam.

Uit meer dan 30 inzendingen zijn er 5 finalisten gekozen van singer-songwriters, rappers tot rockbands. Hiphop collectief Kompas brengt dichtende woordkunst en storytelling, folky songwriter Jacob D. Edward brengt intrigerende gevoelige en rauwe nummers en verwacht van KVBA Engelstalige diepgaande rap. De muziek van Roy de Smet is een eigentijdse en eigengereide toevoeging aan de songwriter-traditie en de extravagante ‘Sta op en Dans’ show van The Cruz wil je zeker niet missen.

Bekijk hieronder een compilatie van de optredens:

Dit najaar hebben alle finalisten in verschillende zalen opgetreden om hiermee ervaring op te doen met het spelen in een verschillende setting variërend van een poppodium, dorpshuis, een muziekcafé en een Kerk. Ze zijn hierin begeleid door een eigen coach met bekende namen uit het vak: Tim Knol, Phil Tilli, Steven Engel, Ruben Hoeke en Remon de Jong.

De Waterlandse Popprijs is een competitie voor Waterlandse bands, singer-songwriters, rappers en volkszangers in de gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer. Het is meer dan een competitie alleen, met de WAPP wordt lokaal talent ontwikkelt en gestimuleerd. De Waterlandse Popprijs is een initiatief van Dorpshuis Ilpendam, De Harmonie, De Keyserin, Pop- en Cultuurpodium P3 en Pop- en Cultuurpodium PX.

 

Wij gebruiken cookies Lees meer