16 september 2021

Purmer End of the Year Festival 21

Waylon, André Hazes & Band, 3JS en Bizzey headliners PurmerEND of the Year Festival

Vlak voor het samengaan van Purmerend en Beemster op 1 januari 2022 en vlak na de (nieuwe) gemeenteverkiezingen op 22 november 2021 organiseert Pop- en cultuurpodium P3 in samenwerking met Theater de Verbeelding en Theater de Purmaryn op 17, 18 en 19 december het Purmer END of the Year festival.

Het evenement luidt met een ouderwets feest de start van de nieuwe gemeente in. Epicentrum van het festival is een imposante tent op de Koemarkt. In de tent treden onder meer Waylon (zaterdag 18 december) en Andre Hazes (zondag 19 december) op en de spectaculaire ruimte biedt plaats aan maar liefst 2.200 bezoekers per show. Direct naast de festivaltent vinden in locatie De Markthal kindervoorstellingen van Bing en Pieter Konijn plaats (zaterdag 18 december). Daarnaast is de hal toneel voor een gezellige boeken/vinyl/vintage kilo markt (zondag 19 december). Derde locatie van het festival is Kerk de Keyserin in Middenbeemster waar een intiem Kerstconcert van de 3JS plaatsvindt.(vrijdag 17 december).

Vunzige Deuntjes èn Merlijn Twaalfhoven

Het Purmer END of the Year festival biedt voor iedereen in Purmerend en Beemster wat wils. Zo host het dance-concept Vunzige Deuntjes in samenwerking met Wasserette Soundsystem een speciaal event voor jongeren waar onder meer Bizzey en Lauwtje zullen optreden en vindt in de Festivaltent ook de Burmster Jam Bam plaats. De Burmster Jam Bam is een initiatief van Theater de Verbeelding in samenwerking met Theater de Purmaryn waarbij alle inwoners van de nieuwe gemeente Purmerend aangemoedigd worden actief deel te nemen aan een spectaculaire muzikale massa improvisatie bedacht en geleid door muziekgenie en multitalent Merlijn Twaalfhoven. In Middenbeemster zullen naast de 3JS met hun accoustic christmas concert ook violist Micha Molthoff en pianist Daniel van Zweden (inderdaad, de 95-jarige! vader van-) te zien en vooral te horen zijn.

Voorinschrijven, complete line-up en kaartverkoop

Naast alle headliners vinden er tijdens het PurmerEND of the Year festival optredens plaats van aanstormende talenten en lokale artiesten. De complete line-up van het festival wordt vrijdag 17 september bekend gemaakt en de kaartverkoop start op 24 september met een early bird actie. Belangstellenden die meer kans willen maken op de eerste tickets krijgen de mogelijkheid zich vooraf in te schrijven.

Tickets voor de avondprogramma’s zijn verkrijgbaar vanaf € 29,50 (ex fee). Tickets voor het jongerenprogramma zijn verkrijgbaar vanaf € 12,50 (ex fee). Tickets voor kindervoorstellingen kosten € 9,50 (ex fee). De optredens zijn testen voor toegang evenementen die onder de dan geldende covid regels vallen. De Burmster Jan Bam en de boeken/vinyl/vintagekleding markt zijn vrij toegankelijk, maar je moet je wel even van tevoren aanmelden.

 

Wij gebruiken cookies Lees meer