De platenkoffer van
Frank van den Berg

17 maart 2022

De platenkoffer van Frank van den Berg

Je muziekkeuze zegt veel over wie je bent. Daarom vraagt P3 zich af: stel je mag 3 albums meenemen naar een onbewoond eiland, welke mogen dan niet ontbreken in je platenkoffer of op je playlist?

Wil je de lezers van deze rubriek kort onthullen wie je bent?

Ik ben Frank van den Berg, programmeur van P3 en Manifesto en sinds de 1e lockdown ook mede eigenaar van een cadeauswinkel met platenafdeling (dat is dan weer helemaal mijn ding) in het centrum van Edam.

Welke 3 albums/ cd’s /playlists klinken er op jouw onbewoonde eiland en waarom?  

Dit is een wel heel onmogelijke opdracht om een keuze te maken uit maar drie platen, want mijn muzieksmaak en aantal elpees en cd’s gaat heel breed van jazz, blues naar soul, garagerock en rootsmuziek. Ik draai ook thuis alleen vinyl en dat vliegt qua stijlen ook alle kanten op. Deze drie platen neem ik mee al zouden dat er ook 1.000 mogen zijn..

1. Rolling Stones – Exile on Mainstreet.  

Voor mij de beste Stones periode was de tijd dat Mick Taylor excelleerde op gitaar. Was van jongs af aan mijn band en heb ze best vaak gezien tot in Paradiso aan toe. Gaat op zeker mee.

 

2. John Prine – Bruised Orange 

Ik ben fan van deze helaas in 2020 aan corona overleden singersongwriter. Luister maar naar z’n liefdesliedje ‘if you don’t want my love’. Je moet toch wat met je gedachtes in je uppie op een onbewoond eiland.

 

3. Parquet Courts – Wide Awake

Amerikaanse punkrockband met op dit album funkinvloeden…  Ik hou erg van postpunk bands en de stroming aan opgekomen bands in dit genre de laatste jaren. Deze gaat dus mee in de tas…

 

Met welke artiest of act kunnen wij jou in P3 een plezier doen?

Ik zou heel graag My Baby of DeWolff weer een keer naar P3 halen, maar dat is met alle omliggende concurrentie een moeilijk verhaal.  Dus ben daarom ook heel blij dat De Dijk op 27 oktober weer eens naar P3 komt!

Wij gebruiken cookies Lees meer