De platenkoffer van
Jonna van Lierop

3 maart 2022

De platenkoffer van Jonna van Lierop

Je muziekkeuze zegt veel over wie je bent. Daarom vraagt P3 zich af: stel je mag 3 albums meenemen naar een onbewoond eiland, welke mogen dan niet ontbreken in je platenkoffer of op je playlist?

Wil je de lezers van deze rubriek kort onthullen wie je bent?

Hoi! Ik ben Jonna en ben sinds kort onderdeel van het jeugdbestuur van P3. Dit jeugdbestuur is er om te zorgen dat ook de stem van jongeren gehoord wordt en P3 daardoor ook een leuke programmering krijgt voor de jongeren uit Purmerend en omstreken. Zelf woon ik sinds 3,5 jaar in de Beemster en sommigen zullen mij ook kennen van het Jongerenpodium in Middenbeemster. Ik vind het erg leuk om me in te zetten voor de cultuursector en dan vooral voor (en door!) jongeren!

 

Welke 3 albums/ cd’s /playlists klinken er op jouw onbewoonde eiland en waarom?

1. the Black Keys – Howlin’ for you van het album Brothers

 

Altijd als ik deze LP op zet geeft het mij een enorme energie. The Black Keys zijn ook een grote inspiratiebron voor mij en voor de nummers die ik schrijf (al zijn dat er nog niet zo veel…). The Black keys bestaat uit slechts twee bandleden, maar met de overtuiging waarmee ze hun muziek maken, lijkt het door een hele band te zijn gemaakt.

Luister naar het hele album.

2. KT Tunstall – Hold on van het album Drastic Fantastic

 

Een geweldig album, dat zo goed de verschillende kanten van KT Tunstall laat zien. Tunstall is als vrouwelijke muzikant ook een groot voorbeeld voor mij. Zij is altijd zo heerlijk haarzelf, waar ik soms nog best jaloers op kan zijn.

Vergeet niet het hele album te luisteren

 

3. The Vices – in and out van het album Looking for Faces

 

Dit Groningse bandje heb ik vorig jaar ontdekt en heeft mij enorm geholpen om door de corona crisis heen te komen (en nu nog steeds). De energie spat van dit album af en niks is ze te gek. Want normaal is zo gewoon, toch?

Luister naar het hele album

 

 

Met welke artiest of act kunnen wij jou in P3 een plezier doen?

 

Ik zou heel graag the Vices een keer in P3 willen zien!
Wij gebruiken cookies Lees meer