15 januari 2023

Zondagmiddag Blues in P3

In een sfeervolle setting kun je het aankomend jaar de eerste zondagmiddag van de maand genieten van de mooiste Blues met in het voorjaar Little Boogie Boy, The Damned and Dirty & Barrelhouse. Ralph de Jongh trapt de eerste editie af op zondag 5 februari.

Ralph, een bluesartiest van absolute wereldklasse, legt tijdens het concert als in trance zijn ziel bloot.  Hij treedt op 5 februari op met zijn fenomenale geluid waarin je terug kan dromen naar de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger.

Little Boogie Boy Bluesband staat op zondag 5 maart in P3. Gitarist/Zanger Hein Meijer ging met een vals paspoort naar Chicago om daar de blues te spelen en kreeg daar de bijnaam Little Boogie Boy vanwege zijn enthousiaste uitstraling. Hij is driemaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, Samen met topmuzikanten Bart Landstra en Bert Fonderie word je verrast door de verschillende stijlen die de band brengt. Chicago en Mississippi blues, sappige soulballads, swingende shuffles, funky New Orleans blues de band beheerst alles.

Op zondagmiddag 2 april komt The Damned and Dirty, de meest opwindende en innovatieve act in de roots-traditie naar P3. Met pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten met een flinke emmer soul weten ze elke zaal plat te spelen.  Maar liefst drie albums werden bekroond met een award voor “Best Dutch Blues Album” van de Dutch Blues Foundation, iets wat geen enkele andere band in Nederland kan claimen.

Barrelhouse behoeft eigenlijk geen introductie. Ze spelen al bijna 50 jaar de bluessterren van de hemel en hebben meer dan 2.000 concerten op hun naam staan waaronder North Sea Jazz en Blue Balls. Ze staan in de Dutch Blues Hall of Fame (2012), kregen edisons (2017 & 2020) en een eerste plaats voor Beste Blueszangeres van de Dutch Blues Foundation. Ze spelen al jaren in de originele bezetting met altijd als middelpunt de prachtige stem van Tineke Schoemaker, Johnny LaPorte & Guus LaPorte op gitaar, Han van Dam op piano, Bob Dros drums en Jan Willem Sligting op de bas. Uitbundig swingende nummers worden afgewisseld met intieme zacht gespeelde songs, alles heeft dat typische blues gevoel. Dus kom naar het concert van een van de beste bluesbands van Nederland op zondagmiddag 7 mei.

Datum: elke eerste zondag van de maand (m.u.v. de zomermaanden)
tijden: 15.00-18.00 uur
Entree: €11,70

Wij gebruiken cookies Lees meer